Flitsen

Wanneer Flitsen?

Onder ‘een flitser’ wordt in dit blog steeds een externe flitser bedoeld. Een ingebouwde flitser heeft een paar onoverbrugbare gebreken en wordt hier om deze reden buiten beschouwing gelaten. Hoewel het in een noodsituatie de moeite waard kan zijn om te proberen je foto met een ingebouwde flitser te verbeteren, zal dit vaak niet het gewenste resultaat opleveren. Als je verwacht dat je in je fotopraktijk vaak zult moeten flitsen, dan is investeren in een externe flitser noodzakelijk.
JPG of RAW?

JPG of RAW?

Als je voor de eerste keer een digitale camera koopt, is het aantal knopjes en mogelijkheden vaak overweldigend. Diafragma, sluitertijd, ISO enz. vormen al voldoende uitdagingen waardoor het dilemma JPG of RAW meestal nog niet eens aan de orde is. Maar wanneer je steeds meer grip op je camera krijgt en je ambities groeien, zal het maken van deze keuze ongetwijfeld aan bod komen.

Nachtfotografie

Nachtfotografie (Deel 1)

De nacht biedt een breed scala aan fascinerende onderwerpen, zoals architectuur en stadspanorama’s die ’s nachts vaak fotogenieker zijn dan overdag. Het nachtleven, de wereld die wij met onze ogen niet kunnen waarnemen, zoals lichtstrepen van nachtverkeer enz. Voor een fotograaf die deze kansen weet te benutten, is de nacht zeker een gelegenheid om indrukwekkende foto’s te schieten.

Pages