Cursus

Dankzij een brede en grondige technische aanpak waarin er ingezoomd wordt op diverse camera-instellingen en creatieve fotografie, biedt de Complete Cursus Digitale Fotografie een unieke kans om jezelf in een korte tijd tot een gevorderde fotograaf te ontwikkelen. Wij beginnen helemaal bij het begin maar gaan snel door naar de gevorderde fototechnieken.

Na 6 weken ben je in staat om in vrijwel alle voorkomende situaties prachtige foto’s vast te leggen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een uitzonderlijk heldere uitleg, zorgvuldig ontworpen oefeningen en opdrachten die voorzien zijn aan een breed scala aan behandelde onderwerpen. Een wekelijkse analyse van je foto’s behoort tot de meest effectieve manieren om fotografie te leren. Je hoort en ziet direct wat je sterke en ontwikkel punten zijn in jouw gemaakte foto. Hierdoor wordt je elke week een betere fotograaf.

De les wordt gegeven op een inspirerende en prettige manier in een informele sfeer. Je vragen zijn op elk moment van de cursus zeer welkom.

Wat leer je tijdens deze cursus:

 • Essentiële inzichten in fotografie: wat zijn de onmisbare ingrediënten van een geslaagde foto, de rol van het licht in fotografie, welke beslissingen moet ik nemen en in welke volgorde, wat zijn de belangrijkste vaardigheden die je als fotograaf moet ontwikkelen.
 • De belangrijkste instellingen op je eigen camera: begrijpen waarom je welke keuzes maakt in elk voorkomende situatie, waarom is in één situatie de belichtingsmodus diafragmaprioriteit een goed idee, terwijl het een andere keer definitief sluiterprioriteit moet zijn, waarom juist f5 en niet f14, wanneer is de sluitertijd 1/100 een prima optie en wanneer het echt 1/800 moet zijn,hoe krijg ik de juiste kleuren in mijn foto, waar heb ik ISO voor nodig en hoe bepaal ik de optimale ISO waarde in alle voorkomende lichtomstandigheden, hoe kan ik nauwkeurig scherpstellen en veel meer.
 • De drie tools voor de creatieve controle van scherptediepte: hoe krijg ik alles scherp in mijn foto of juist de voorgrond scherp en de achtergrond wazig (of andersom).
 • Een groot aantal compositietools waardoor je in staat bent om sterke en krachtige foto’s te maken die karakter hebben: standpunt bepaling, perspectief, kader, scherptediepte, contrast & balans, lijn, licht, vorm, regel van derden, brandpuntsafstand, etc;
 • Secundaire camera-instellingen: JPG versus RAW, belichtingsvergrendeling, lichtmeting, bracketing, transportmodus.
 • Tips: over landschapsfotografie, architectuurfotografie, nachtfotografie, fotografie bij weinig licht en HDR-fotografie.
 • Basis over flitsen en portretfotografie;
 • Wil je nog iets anders weten? Vraag gerust!

Aan het eind van de cursus beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Je begrijpt de essentiële rol van licht in fotografie en je bent is staat om de kwaliteit van het licht te beoordelen. Je weet wat de onmisbare onderdelen voor een goede foto zijn;
 • Je kunt je camera in alle situaties doelgericht instellen voor de gewenste foto;
 • Je bent in staat om sterke composities te creëren in je foto’s;
 • Je weet de bijzonderheden over verschillende soorten fotografie: landschaps-, architectuur-, nacht-, portret-, HDR-fotografie en fotografie bij weinig licht;
 • Je weet de weg die je moet bewandelen om na de cursus een nog betere fotograaf te worden en elk moment op een prachtige manier vast te leggen;

Ook na afloop van de cursus kun je op onze steun rekenen. Mocht je achteraf nog vragen hebben, kun je deze altijd naar ons mailen. Elke cursist krijgt een digitaal cursusboek dat uit twee delen bestaat: een leer-/referentieonderdeel waar je alle behandelde thema’s terug kunt vinden en een onderdeel met oefeningen en opdrachten voor een periode van 26 weken.

Extra informatie

STARTDATA

Startdatum: 9 april

Lestijden: 19.30 – 22.00 uur

Alle cursus data: 9, 16, 23 en 30 april; 7 en 14 mei

KOSTEN

Eén deelnemer 195 euro / Twee deelnemers 360 euro

LIVE STREAM CLASSROOM

Live Stream Classroom is een virtuele kopie van onze populaire fysieke classrooms, met alle voordelen van dien:

 • Tweerichtingscontact met de cursusleider en andere cursisten;
 • Je krijgt direct antwoord op al je vragen;
 • Je krijgt hulp met de instellingen en knoopjes op je eigen camera;
 • Wij werken met kleine groepen zodat er ruim voldoende tijd is voor alle vragen, oefeningen, hulp met je camera e.d;
 • Heb je een les moeten missen, dan kan je die les heel makkelijk en kosteloos inhalen.

GARANTIE

Doe mee zonder enig risico te lopen. Indien de cursus niet aan je verwachtingen voldoet, kan je na de eerste les de cursus kosteloos annuleren. Het cursusgeld wordt voor 100% teruggestort.

VERZETTEN / ANNULEREN

Het verzetten of annuleren van de cursus is kosteloos tot 10 dagen voor de start van de cursus.

CURSUSLEIDER

De founder van Octopus Academy, Dejan Gasovic, behoort tot de 5 meest ervaren fotografie educators in het land. Al 10 jaar werkt hij bijna voortdurend aan het ontwikkelen van de educatieve programma’s en geven van lessen in fotografie. Hij stond voor duizenden cursisten door heel Nederland, maar ook in Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Duitsland en Oost Europa. Naast zijn werk in Octopus Academy heeft hij ook les gegeven voor verschillende musea, instituten, overheidsinstellingen, multinationals, hogescholen en organisaties.

EEN BEOORDELING TOEVOEGEN
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Wees de eerste om “Basic Photography Course ENG” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen beoordelingen.