7 tips voor foodfotografie met kerst

7 tips voor foodfotografie met kerst

(Door Stephanie Gielesen) Over een paar dagen is het alweer zover, kerst 2017! Waarschijnlijk zullen jullie plannen variëren, maar ik weet zeker dat we 1 activiteit gemeen zullen hebben: eten. Misschien gezellig uit eten in een restaurant met vrienden of een knus kerstdiner thuis met familie. Aan feestelijke kerstgerechten en een mooi gedekte tafel zal het in ieder geval niet ontbreken.

Maar hoe leg je deze nu het beste vast op foto? Hoe zorg je dat je de warme sfeer vangt?

Ik geef je 7 tips om je kerst-foodfotografie te verbeteren.

Flitsen

Wanneer Flitsen?

Onder ‘een flitser’ wordt in dit blog steeds een externe flitser bedoeld. Een ingebouwde flitser heeft een paar onoverbrugbare gebreken en wordt hier om deze reden buiten beschouwing gelaten. Hoewel het in een noodsituatie de moeite waard kan zijn om te proberen je foto met een ingebouwde flitser te verbeteren, zal dit vaak niet het gewenste resultaat opleveren. Als je verwacht dat je in je fotopraktijk vaak zult moeten flitsen, dan is investeren in een externe flitser noodzakelijk.
JPG of RAW?

JPG of RAW?

Als je voor de eerste keer een digitale camera koopt, is het aantal knopjes en mogelijkheden vaak overweldigend. Diafragma, sluitertijd, ISO enz. vormen al voldoende uitdagingen waardoor het dilemma JPG of RAW meestal nog niet eens aan de orde is. Maar wanneer je steeds meer grip op je camera krijgt en je ambities groeien, zal het maken van deze keuze ongetwijfeld aan bod komen.

Pages