Complete Cursus Digitale Fotografie Rotterdam €195


Dankzij een brede en grondige aanpak van techniek, camera-instellingen en creatieve fotografie, biedt de Complete Cursus Digitale Fotografie een unieke kans om jezelf in een korte tijd tot een gevorderde fotograaf te ontwikkelen. Wij beginnen helemaal bij het begin, maar gaan snel door naar de gevorderde fototechnieken. Gemiste lessen kun je kosteloos inhalen.

Een uitzonderlijk heldere uitleg, zorgvuldig ontworpen oefeningen/opdrachten en een zeer breed scala aan behandelde onderwerpen, maken mogelijk dat je na 6 weken in staat bent om in vrijwel alle voorkomende situaties een goede foto te schieten. Een wekelijkse analyse van je foto’s is een bijzonder effectieve manier om te leren. Je hoort en ziet direct wat je sterke punten in een foto zijn  en wat beter kan. Hierdoor word je elke week een betere fotograaf.

Begrip van het licht, foto-uitrusting, camera-instellingen en compositie zijn enkele voorbeelden van de steeds terugkerende thema’s. In de tweede helft van deze fotocursus zullen wij genoeg aandacht schenken aan onder andere landschaps-, architectuur-, nacht-, HDR- en portretfotografie. De lessen worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer met volop ruimte voor al je vragen.

Ook na afloop van de cursus kun je op onze steun rekenen. Je krijgt van ons twee (digitale) boeken voor referentie en zelfstudie. Mocht je vragen hebben, kun je deze altijd naar ons mailen.

Het boek ‘Complete Cursus Digitale Fotografie’ is een leer-/referentieboek waarin je alle behandelde thema’s terug kunt vinden.

Complete Cursus Digitale Fotografie

 

Het werkboek voor de Fotograaf

 

‘Het werkboek voor de Fotograaf’ is een selectie van oefeningen en opdrachten die je in de komende 6 maanden stapsgewijs op weg zullen helpen om je fotokennis en -vaardigheden een nieuwe dimensie te geven.

 

 

 

 

Zie ook deze cursus in Rotterdam: Intensieve Basiscursus Fotografie

Het is de bedoeling dat je tijdens de gehele cursus veel fotografeert: fotografie leer je niet lezend of luisterend, maar vooral door veel te doen. Daarom staat de praktijk centraal gedurende de gehele fotocursus. Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen: 

INLEIDING: Camera, lens en de belangrijkste accessoires. Hoe gebruik en onderhoud je je foto-uitrusting.

ONMISBARE FUNDAMENTALS: Essentiële rol van het licht in fotografie. Begrijp het licht en maak onmiddellijk de grootste sprong in de kwaliteit van je fotografie. 

CAMERA-INSTELLINGEN: Hoe stel je de camera in elke situatie correct in. Belichtingsmodi (diafragmaprioriteit A/Av, sluiterprioriteit S/T, handmatig M), witbalans, ISO-waarde, belichtingscorrectie, focusmodus, scherpstelpunten, JPG vs RAW formaat en andere.

CREATIEVE CONTROLE VAN SCHERPTEDIEPTE EN SLUITERTIJD: Hoe maak je van een gewone foto een buitengewone foto door middel van scherptediepte en sluitertijd.

FLITSEN: Hoe en wanneer. 

WOW-FACTOR: Voeg een WOW-factor aan je foto toe en creëer een beeld met een indrukwekkende zeggingskracht. 

ONDERWERPSELECTIE: Het belang van je onderwerp en selectiecriteria.

LENZEN: De wereld van lenzen. Aankoop van een lens. Welke lens is in een bepaalde situatie de juiste keuze en waarom. 

COMPOSITIE BASIS: Formaat, kader, scherptediepte, zoeker, perspectief, standpunt, regel van derden, contrast en balans, lijn, vorm, visueel gewicht, onderwerp placement.

COMPOSITIE GEVORDERD 1.0: Composities met voorgrond, licht, patronen en herhalingen, kader in kader en symmetrie.

COMPOSITIE GEVORDERD 2.0: Keuze van de lens, timing, anticipatie, intentie, concepten.

FOTOSPECIALISMES: Maak kennis met de belangrijke aandachtspunten in verschillende fotospecialismes voor de beste resultaten.  Wij nemen landschaps-, architectuur-, portret-, nacht- en HDR-fotografie onder de loep.

Cursusduur: 6 weken. Lessen één keer per week, steeds op dezelfde doordeweekse avond.
Lestijden: 19.30-22.00 uur
Locatie: Eendrachtsstraat 150, Rotterdam
Cursusleider: Diverse
Aantal deelnemers: 8-14
Catering: koffie/thee/water worden je door Octopus Academy aangeboden 
Inhalen van de gemiste lessen: Wel mogelijk
Na aanmelding ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie over de cursus. 
 

STARTDATA 2019

Startdatum: 10 april
Alle cursusdata: 10, 17 en 24 april; 8, 15 en 22 mei (VOL)

Startdatum: 12 september
Alle cursusdata: 12, 19 en 26 september, 3, 10 en 17 oktober 

Startdatum: 14 november 
Alle cursusdata: 14, 21 en 28 november; 5, 12 en 19 december (nog 1 vrije plek)

 

STARTDATA 2020

Startdatum: 16 januari
Alle cursusdata: 16, 23 en 30 januari; 6, 13 en 20 februari

Startdatum: 5 maart
Alle cursusdata: 5, 12, 19 en 26 maart; 2 en 9 april

Startdatum: 11 juni
Alle cursusdata: 11, 18 en 25 juni; 2, 9 en 16 juli


 

 

Deelnamekosten: Eén deelnemer 195 euro / Twee deelnemers 360 euro

Betalingsopties: Betaling ineens / Betaling in 2 termijnen