Complete Cursus Digitale Fotografie Rotterdam €195


Dankzij een brede en grondige aanpak van techniek, camera-instellingen en creatieve fotografie, biedt de Complete Cursus Digitale Fotografie een unieke kans om jezelf in een korte tijd tot een gevorderde fotograaf te ontwikkelen. Wij beginnen helemaal bij het begin, maar gaan snel door naar de gevorderde fototechnieken.

Na 6 weken ben je in staat om in vrijwel alle voorkomende situaties een prachtige foto vast te leggen. Dat wordt mogelijk gemaakt door een uitzonderlijk heldere uitleg, zorgvuldig ontworpen oefeningen, opdrachten en een zeer breed scala aan behandelde onderwerpen. Een wekelijkse analyse van je foto’s behoort tot de meest effectieve manieren om fotografie te leren. Je hoort en ziet direct wat je sterke punten in een foto zijn en wat beter kan. Hierdoor word je elke week een betere fotograaf.

Wat leer je tijdens deze cursus:

 • Verkrijg de essentiële inzichten in fotografie: wat zijn de onmisbare ingrediënten van een geslaagde foto; de rol van het licht in fotografie; welke beslissingen moet ik nemen en in welke volgorde; wat zijn de belangrijkste vaardigheden die je als fotograaf moet ontwikkelen.
 • De belangrijkste instellingen op je eigen camera: voor altijd begrijpen en de logica achter bepaalde keuzes die je hier moet maken: waarom is in één situatie de belichtingsmodus diafragmaprioriteit een goed idee, terwijl het een andere keer definitief sluiterprioriteit moet zijn; waarom juist f5 en niet f14; wanneer is de sluitertijd 1/100 een prima optie en wanneer het echt 1/800 moet zijn; hoe krijg ik de juiste kleuren in mijn foto; waar heb ik ISO voor nodig en hoe bepaal ik de optimale ISO waarde in alle voorkomende lichtomstandigheden; hoe kan ik nauwkeurig scherpstellen en veel meer.
 • De drie tools voor de creatieve controle van scherptediepte: Hoe krijg ik alles scherp in mijn foto of juist de voorgrond scherp en de achtergrond wazig (of andersom).
 • Een groot aantal compositietools waardoor de zeggingskracht van je fotografie enorm aan de kracht wint. Standpunt, perspectief, kader, scherptediepte, contrast & balans, lijn, licht, vorm, regel van derden, brandpuntsafstand, enzovoorts.
 • Secundaire camera-instellingen: JPG versus RAW, belichtingsvergrendeling, lichtmeting, bracketing, transportmodus.
 • Tips: over landschapsfotografie, architectuurfotografie, nachtfotografie, fotografie bij weinig licht en HDR-fotografie.
 • Basis over flitsen en portretfotografie.
 • Wil je nog iets anders weten? Vraag gerust!

Aan het eind van de cursus beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Je begrijpt de essentiële rol van licht in fotografie en je bent is staat om de kwaliteit van het licht te beoordelen. Je weet wat de onmisbare onderdelen voor een goede foto zijn.
 • Je kunt je camera in alle situaties doelgericht instellen voor de gewenste foto.
 • Je bent in staat om sterke composities te creëren in je foto’s.
 • Je weet de bijzonderheden over verschillende soorten fotografie: landschaps-, architectuur-, nacht-, portret-, HDR-fotografie en fotografie bij weinig licht.
 • Je weet de weg die je moet bewandelen om na de cursus een nog betere fotograaf te worden en elk moment op een prachtige manier vast te leggen.

Gemiste lessen kun je kosteloos inhalen.

Ook na afloop van de cursus kun je op onze steun rekenen. Mocht je achteraf nog vragen hebben, kun je deze altijd naar ons mailen. Elke cursist krijgt een digitaal cursusboek dat uit twee delen bestaat: een leer-/referentieonderdeel waar je alle behandelde thema's terug kunt vinden en een onderdeel met oefeningen en opdrachten voor een periode van 26 weken.

 

GARANTIE

De eerste twee lessen zijn vrijblijvend. Indien de cursus niet aan je verwachtingen voldoet dan kan je binnen deze periode de cursus annuleren en je cursusgeld terug claimen.

VERZETTEN / ANNULEREN

Het verzetten of annuleren van de cursus is kosteloos tot 10 dagen voor de start van de cursus. 

 

Het is de bedoeling dat je tijdens de gehele cursus veel fotografeert: fotografie leer je niet lezend of luisterend, maar vooral door veel te doen. Daarom staat de praktijk centraal gedurende de gehele fotocursus. Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen: 

INLEIDING: Camera, lens en de belangrijkste accessoires. Hoe gebruik en onderhoud je je foto-uitrusting.

ONMISBARE FUNDAMENTALS: Essentiële rol van het licht in fotografie. Begrijp het licht en maak onmiddellijk de grootste sprong in de kwaliteit van je fotografie. 

CAMERA-INSTELLINGEN: Hoe stel je de camera in elke situatie correct in. Belichtingsmodi (diafragmaprioriteit A/Av, sluiterprioriteit S/T, handmatig M), witbalans, ISO-waarde, belichtingscorrectie, focusmodus, scherpstelpunten, JPG vs RAW formaat en andere.

CREATIEVE CONTROLE VAN SCHERPTEDIEPTE EN SLUITERTIJD: Hoe maak je van een gewone foto een buitengewone foto door middel van scherptediepte en sluitertijd.

FLITSEN: Hoe en wanneer. 

WOW-FACTOR: Voeg een WOW-factor aan je foto toe en creëer een beeld met een indrukwekkende zeggingskracht. 

ONDERWERPSELECTIE: Het belang van je onderwerp en selectiecriteria.

LENZEN: De wereld van lenzen. Aankoop van een lens. Welke lens is in een bepaalde situatie de juiste keuze en waarom. 

COMPOSITIE BASIS: Formaat, kader, scherptediepte, zoeker, perspectief, standpunt, regel van derden, contrast en balans, lijn, vorm, visueel gewicht, onderwerp placement.

COMPOSITIE GEVORDERD 1.0: Composities met voorgrond, licht, patronen en herhalingen, kader in kader en symmetrie.

COMPOSITIE GEVORDERD 2.0: Keuze van de lens, timing, anticipatie, intentie, concepten.

FOTOSPECIALISMES: Maak kennis met de belangrijke aandachtspunten in verschillende fotospecialismes voor de beste resultaten.  Wij nemen landschaps-, architectuur-, portret-, nacht- en HDR-fotografie onder de loep.

Cursusduur: 6 weken. Lessen één keer per week, steeds op dezelfde doordeweekse avond.
Lestijden: 19.30-22.00 uur
Locatie: Eendrachtsstraat 150, Rotterdam
Cursusleider: Diverse
Aantal deelnemers: 8-14
Catering: koffie/thee/water worden je door Octopus Academy aangeboden 
Inhalen van de gemiste lessen: Wel mogelijk
Na aanmelding ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie over de cursus. 
 

STARTDATA 2020

Startdatum: 16 januari
Alle cursusdata: 16, 23 en 30 januari; 6, 13 en 20 februari  (VOL)

Startdatum: 5 maart
Alle cursusdata: 5, 12, 19 en 26 maart; 2 en 9 april (VOL)

Startdatum: 11 mei
Alle cursusdata: 11, 18 en 25 mei; 8, 15 en 22 juni - Geannuleerd wegens coronavirus

Startdatum: 11 juni
Alle cursusdata: 11, 18 en 25 juni; 2, 9 en 16 juli (nog 9 vrije plekken)
 

 

Deelnamekosten: Eén deelnemer 195 euro / Twee deelnemers 360 euro

Betalingsopties: Betaling ineens / Betaling in 2 termijnen