Complete Cursus Digitale Fotografie Utrecht € 195


Dankzij een brede en grondige aanpak van techniek, camera-instellingen en creatieve fotografie, biedt deze cursus een unieke kans om jezelf in een korte tijd tot een gevorderde fotograaf te ontwikkelen. Wij beginnen helemaal bij het begin, maar gaan snel door naar de gevorderde fototechnieken. Gemiste lessen kun je kosteloos inhalen.

Een uitzonderlijk heldere uitleg, zorgvuldig ontworpen oefeningen/opdrachten en een zeer breed scala aan behandelde onderwerpen, maken mogelijk dat je na 6 weken in staat bent om in vrijwel alle voorkomende situaties een goede foto te schieten. Een wekelijkse analyse van je foto’s is een bijzonder effectieve manier om te leren. Je hoort en ziet direct wat je sterke punten in een foto zijn en wat beter kan. Hierdoor word je elke week een betere fotograaf.

Begrip van het licht, foto-uitrusting, camera-instellingen en compositie zijn enkele voorbeelden van de steeds terugkerende thema’s. In de tweede helft van de cursus zullen wij genoeg aandacht schenken aan onder andere landscape-, architectuur-, nacht-, HDR- en portretfotografie. De lessen worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer met volop ruimte voor al je vragen.

Ook na afloop van de cursus kun je op onze steun rekenen. Mocht je vragen hebben, kun je deze altijd naar ons mailen. Je krijgt van ons een reader voor referentie en zelfstudie. ‘Complete Cursus Digitale Fotografie’ is een leer-/referentieboekje waarin je alle behandelde thema’s terug kunt vinden. Daarnaast vind je in het boekje ook een selectie van oefeningen, opdrachten en theorietoetsen die je in de komende 6 maanden stapsgewijs op weg zullen helpen om je fotokennis en -vaardigheden een nieuwe dimensie te geven.

Intensieve Basiscursus Fotografie

Het is de bedoeling dat je tijdens de gehele cursus veel fotografeert: fotografie leer je niet lezend of luisterend, maar vooral door veel te doen. Daarom staat de praktijk centraal gedurende de gehele fotocursus.

INLEIDING: Foto-uitrusting en accessoires. Gebruik, onderhoud en schoonmaken.

ONMISBARE FUNDAMENTALS: Essentiële rol van het licht in fotografie.

PRIMAIRE CAMERA-INSTELLINGEN: Belichtingsmodi: diafragmaprioriteit (A/Av), sluiterprioriteit (S/Tv), handmatig (M). Witbalans, ISO-waarde, belichtingscorrectie. Focus: focusmodus en scherpstelpunten. JPG vs RAW formaat.

SECUNDAIRE CAMERA-INSTELLINGEN: Belichtingsvergrendeling, lichtmeetgebied, D-lighting, histogram, hoge lichten, bracketing. Kwaliteits- en kleurinstellingen. Ruisonderdrukking, beeldstijl.

CREATIEVE CONTROLE VAN SCHERPTEDIEPTE EN SLUITERTIJD: Hoe maak je van een gewone foto een buitengewone foto door middel van scherptediepte en sluitertijd.

FLITSEN: Hoe en wanneer. 

WOW-FACTOR: Vergroot de zeggingskracht van je fotografie.

ONDERWERPSELECTIE: Het belang van je onderwerp en selectiecriteria.

COMPOSITIE - BASIS: Formaat, kader, scherptediepte, zoeker, perspectief, standpunt, regel van derden, contrast en balans, lijn, vorm, visueel gewicht, onderwerp placement.

COMPOSITIE – GEVORDERD I: Voorgrond, compositie met licht, patronen en herhalingen. Kader in kader, kleur, symmetrie.

COMPOSITIE – GEVORDERD II: Keuze van de lens, timing, anticipatie, intentie, concepten.

FOTOSPECIALISMES: Landschapsfotografie, architectuurfotografie, nachtfotografie, HDR-fotografie, Portretfotografie.

Cursusduur: 6 weken. Lessen één keer per week, steeds op dezelfde avond. 

Lestijden: 19.30-22.00 uur

Locatie: Hooghiemstraplein 147, 3514 AZ Utrecht

Cursusleider: Jerry van der Weert

Aantal deelnemers: 8-14

Catering: koffie/thee/water worden je door Octopus Academy aangeboden

Inhalen van de gemiste lessen: Wel mogelijk

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en de aanvullende informatie over de cursus.

 

Startdatum: 10 september (VOL)
Alle cursusdata: 10, 17 en 24 september, 1, 8 en 15 oktober.

Startdatum: 26 november (nog 3 vrije plekken)
Alle cursusdata: 26 november; 3, 10 en 17 december; 7 en 14 januari

 

STARTDATA 2020

Startdatum: 28 januari
Alle cursusdata: 28 januari, 4, 11 en 18 februari, 3 en 10 maart

Deelnamekosten: Eén deelnemer 195 euro / Twee deelnemers 360 euro

Betalingsopties: Betaling ineens / Betaling in 2 termijnen