Cursus Food Fotografie (Culinaire Fotografie) € 195


Met deze voortreffelijk ontwikkelde cursus Food Fotografie (Culinaire Fotografie) kom je direct in de wereld van de professionele food fotografie. De cursus biedt een compleet pakket aan fotokennis en -vaardigheden die noodzakelijk zijn om prachtige beelden te kunnen schieten van verschillende soorten voedsel. Alle belangrijke aspecten van food fotografie komen volop aan bod, met een prettige balans tussen theorie en praktijk. Dit is een eendaagse fotocursus die altijd op een zaterdag plaatsvindt.

Cursus food fotografie. Cursus culinaire fotografie. Cursus voedselfotografie. Workshop food fotografie.

Tijdens deze fotocursus behandelen wij in een logische volgorde alle belangrijke aspecten van food fotografie. De theorie wordt helder en begrijpelijk gepresenteerd. Praktische oefeningen geven je de gelegenheid om de nieuw vergaarde kennis direct in praktijk te brengen.

In het eerste gedeelte van de cursus (ca. 2 uur) bespreken wij de belangrijkste theorie achter geslaagde foodfotografie. Wij beginnen met een aantal aandachtspunten over foto-uitrusting en camera-instellingen. Je leert o.a.: keuze van de lens, eventuele accessoires, optimale camera-instellingen. Vervolgens zullen wij de compositie onder de loep nemen. Je leert o.a.: de belangrijkste compositietools in foodfotografie en de meest voorkomende composities in foodfotografie.

Cursus voedsel fotografieLeer de basis van professionele foodfotografie

 

Workshop food fotografieEen vakkundige styling is essentieel

Een bekwame styling is van een essentieel belang in foodfotografie. Daarom besteden wij hier in de loop van de cursus genoeg aandacht aan. Je leert o.a.: waarom styling zo belangrijk is, de beginselen van styling, de regels en richtlijnen voor doeltreffende styling. In de tweede helft van de cursus komt de styling ook in praktijk aan orde. 

 

Lichteigenschappen en de wetten in het lichtgedrag vormen naast de styling de tweede pilaar van succesvolle foodfotografie. Dit blijft absoluut onmisbare kennis of je in daglicht of studiolicht fotografeert. Daarom wordt dit onderwerp op een ongekend duidelijke manier uitgelegd. Wij bekijken hardheid, richting, kleur en intensiteit van licht en hoe de keuzes op dit gebied je food fotografie beïnvloeden. Dit stukje eindigen wij met uitleg over studio-uitrusting: hoe een studioflitser werkt, de aard en de keuze van lichtvormers, handige accessoires.

Cursus culinaire fotografieFoodfotografie in daglicht
Cursus styling foodEen studioshot

 

Gedurende het praktische onderdeel van de cursus (ca. 3 uur) zullen wij een paar uur intensief fotograferen. Je krijgt de gelegenheid om de theoretische kennis in praktijk te testen. Wij kiezen bewust voor een zeer beperkt aantal cursisten, zodat je bijna de hele tijd kunt fotograferen. Hierdoor doe je binnen een paar uur genoeg ervaring op, zodat je na de cursus op eigen kracht verder kunt. De praktische projecten zijn zo ontwikkeld, dat alle belangrijke aspecten aan bod komen: camera-instellingen, styling, compositie en lichtopstellingen. Elke cursist krijgt genoeg persoonlijke begeleiding, alle vragen worden beantwoord.

GARANTIE

Elke cursist heeft tot 7 dagen na de cursusdag de tijd om het cursusgeld terug te claimen, indien je niet tevreden bent met de cursus.

VERZETTEN / ANNULEREN

Het verzetten of annuleren van de cursus is kosteloos tot 10 dagen voor de start van de cursus. 

FOTO-UITRUSTING EN CAMERA-INSTELLINGEN. Je leert o.a.: de keuze van de lens, accessoires, camera-instellingen voor foodfotografie in daglicht, camera-instellingen voor foodfotografie in studiolicht.

CREATIEVE CONTROLE VAN SCHERPTEDIEPTE EN SLUITERTIJD: Hoe maak je van een gewone foto een buitengewone foto door middel van scherptediepte en sluitertijd.

BASISCOMPOSITIE: Hoe bouw je een goed beeld, de belangrijkste compositietools in foodfotografie.

STYLING. De regels en richtlijnen voor doeltreffende styling.

STUDIOTECHNIEK. Studioflitser, lichtvormers, studioaccessoires.

LICHT EN LICHTOPSTELLINGEN: Eigenschappen van het licht en de wetten in het lichtgedrag. Meest gebruikte lichtopstellingen.

PRAKTISCHE PROJECTEN: Tijdens dit onderdeel gaan wij ca. 3 uur intensief fotograferen. De oefeningen zijn zo ontwikkeld, dat alle belangrijke aspecten van foodfotografie genoeg aandacht krijgen: camera-instellingen, styling, lichtopstellingen en compositie. 

Cursusduur: 1 zaterdag

Lestijden: 10.00 – 16.00 uur

Locatie: Den Haag of omgeving Den Haag

Cursusleider: Diverse

Aantal deelnemers: Maximaal 6

Catering: Een heerlijke lunch om 13.00 uur. Koffie/thee/water worden je door Octopus Academy aangeboden.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie over de cursus.


STARTDATA 2020

Startdatum: 18 januari (VOL)
Startdatum: 15 februari (VOL)
Stardatum: 21 maart (VOL) - Geannuleerd wegens coronavirus
Startdatum: 16 mei - Geannuleerd wegens coronavirus
Startdatum: 20 juni

 

 

Deelnamekosten: 195 euro

Betalingsopties: Betaling ineens / Betaling in 2 termijnen