Cursus Portretfotografie (Korte Opleiding) Rotterdam


De cursus portretfotografie is ontwikkeld voor fotografen met grote ambities en professionele aspiraties. Indien je graag mensen fotografeert en je overweegt om daarmee ook een inkomen te gaan genereren, is deze fotocursus een optimale keuze. In de loop van de 12 weken durende fotocursus leer je hoe je individuen en groepen succesvol kunt fotograferen; op diverse manieren en in uiteenlopende gelegenheden. De cursus vormt ook een prima basis voor reportagefotografie zoals bruidsfotografie of evenementfotografie. Na het afleggen van het eindexamen ontvang je een certificaat. Omdat de opzet van deze fotocursus breed en grondig is, kun je eigenlijk eerder spreken van een korte opleiding portretfotografie.

De cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen: Basiscursus (3 lessen), Vakcursus (7 lessen) en Introductie Photoshop (2 lessen).
Tijdens de Basiscursus komen de algemene theorie over het licht, foto-uitrusting, camera-instellingen en basis van compositie uitgebreid aan bod.
In de loop van de Vakcursus worden alle aspecten van portretfotografie behandeld:   

  • Portretten van individuen en groepen
  • Portretten binnen en buiten
  • Portretten met daglicht en fotografisch licht

Photoshop is al lang een integraal onderdeel van portretfotografie. Daarom maak je tijdens de Introductie Photoshop kennis met deze krachtige software.  
Het eindexamen bestaat uit twee delen: theorie en praktijk.  Het theorie-examen wordt aan het eind van de cursus afgelegd. Voor de praktische opdracht krijg je vier weken de tijd om de nodige foto’s te produceren.
Certificaat: 'Basis beroepsvaardigheden portret- en reportagefotografie'.
Toelatingseisen deelnemers: Voor deze fotocursus heb je geen foto-ervaring nodig.  
Toelatingseisen foto-uitrusting: Een digitale camera die ook de handmatige opnamemodus heeft (M) en minimaal één lens. Een externe flitser is niet verplicht, wel zeer gewenst.

BASISCURSUS
INLEIDING: Camera, lens en de belangrijkste accessoires. Hoe gebruik en onderhoud je je foto-uitrusting.  
ONMISBARE FUNDAMENTALS: Essentiële rol van het licht in fotografie. Begrijp het licht en maak onmiddellijk de grootste sprong in de kwaliteit van je fotografie.
CAMERA-INSTELLINGEN: Hoe stel je de camera in elke situatie correct in. Belichtingsmodi (diafragmaprioriteit A/Av, sluiterprioriteit S/T, handmatig M), witbalans, ISO-waarde, belichtingscorrectie, focusmodus, scherpstelpunten, JPG vs RAW formaat en andere.
CREATIEVE CONTROLE VAN SCHERPTEDIEPTE EN SLUITERTIJD: Hoe maak je van een gewone foto een buitengewone foto door middel van scherptediepte en sluitertijd.
ONDERWERPSELECTIE: Het belang van je onderwerp. Selectie criteria.
BASIS COMPOSITIE: Hoe bouw je een goed beeld.

VAKCURSUS
STUDIOTECHNIEK: Studioflitser, lichtvormers, studioaccessoires.
LICHT EN LICHTOPSTELLINGEN: Eigenschappen van het licht en de wetten in het lichtgedrag. Meest gebruikte lichtopstellingen.
POSEREN: Het belang van het poseren en omgaan met je model.
PORTRET IN DAGLICHT
STUDIOPORTRET
GROEPSPORTRET
REPORTAGEFOTOGRAFIE: Focus op diverse aspecten van reportagefotografie.
FLITSEN MET EXTERNE (REPORTAGE)FLITSER: Een externe flitser is een zeer belangrijke tool van een portret- of reportagefotograaf. Daarom wordt zijn gebruik in detail behandeld. 

INTRODUCTIE PHOTOSHOP
BASIS
GESELECTEERDE PROFESSIONELE TECHNIEKEN

Cursusduur: 12 weken. Lessen één keer per week, steeds op dezelfde doordeweekse avond.
Lestijden: 19.30-22.00 uur
Locatie: Eendrachtsstraat 150, Rotterdam
Inhalen van de gemiste lessen: Deels mogelijk
Cursusleider: Diverse
Aantal deelnemers: 6 - 8
Catering: koffie/thee/water worden je door Octopus Academy aangeboden
Na aanmelding ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie over de cursus.
 
Op dit moment zijn er geen nieuwe startdata. 

Deelnamekosten: 795 euro

Betalingsopties: Betaling ineens / Betaling in 3 termijnen