FAQ Basiscursus

Jazeker, deze cursus is juist ontwikkeld voor beginners die nog niet veel ervaring hebben met fotografie. Wij beginnen dus helemaal bij het begin. Tijdens de cursus leer je hoe je de camera in alle voorkomende situatie correct in kunt stellen en nog veel meer.

Wij denken van wel. Uit ervaring blijkt dat de cursisten die enige ervaring hebben met betrekking tot fotografie de essentiële kennis ontbreekt. Om je camera doeltreffend te kunnen gebruiken en een goede foto te kunnen schieten moet je o.a. grondige kennis hebben van de essentiële camera-instellingen en van de verbanden tussen deze instellingen. Inhoudelijk gaat deze cursus hier dieper op in.

De meeste digitale camera’s zijn voor deze cursus geschikt. Dat betekent vrijwel alle DSLR-, systeem- en brugcamera’s en een groot aantal compact camera’s. De camera die je voor deze cursus wilt gebruiken, moet over de handmatige (manuele) belichtingsmodus beschikken (modus M). Heb je twijfels of je camera voor de cursus geschikt is, dan kun je het model en type van de camera aan ons mailen. Wij zullen contact met je opnemen.

Twee cursisten kunnen met één camera de cursus volgen.

Dat betekend dat je zonder enig risico je kunt aanmelden voor de cursus. Indien je niet tevreden bent kun je zelfs na de cursus (binnen één week) 100% van het cursusgeld terug vragen. Deze uitgebreide garantie is vrij uniek in Nederland. Dat kan alleen omdat wij zeker zijn van de superieure kwaliteit van onze cursussen.

Het is wel de bedoeling dat je tijdens deze cursus een eigen camera hebt. Het mooiste is dat je, je eigen camera leert kennen. Ben je op dit moment niet in het bezit van een camera, dan kun je tijdens de cursus kosteloos een camera van ons lenen. In dat geval kan je in het aanmeldingsformulier aangeven dat wij een leencamera voor jou moeten reserveren.

Een camera voorzien van een lens is voldoende.

Nee. Tijdens deze cursus leer je in onze studio veel meer dan buiten om verschillende redenen. Ten eerste hebben we in de studio honderden voorbeeldfoto’s waarmee we alle nodige situaties kunnen laten zien, iets wat wij op straat binnen een paar uur onmogelijk kunnen vinden. Verder zijn we op straat afhankelijk van de weers- en lichtomstandigheden. Indien deze ongunstig zijn, leer je letterlijk helemaal niets.

Absoluut niet. Tijdens deze cursus leer je hoe je de camera handmatig in kunt stellen naar je eigen inzicht.
Jazeker. Je kunt een cadeaubon bestellen. Een cadeaubon is één jaar geldig op alle locaties in Nederland. Binnen deze periode kan de cursist zelf een geschikte startdatum uitkiezen.
Je kunt de aanmelding voor de cursus tot 10 dagen voor de start van de cursus kosteloos annuleren. Het cursusgeld wordt op uw rekening teruggestort.
Je kunt de gekozen startdatum van de cursus tot 10 dagen voor de start van de cursus kosteloos verzetten.