FAQ Portret (Korte Opleiding)

Om deze cursus te kunnen volgen, dien je ten minste te weten hoe je camera werkt. Heb je deze kennis niet, dan kan je vooraf bij ons kosteloos de Intensieve Basiscursus Fotografie volgen op één van onze locaties in Nederland.

In principe zijn alle DSLR- en systeemcamera’s geschikt voor deze cursus. Eventueel een brugcamera kan ook. De twee belangrijkste eisen zijn:
(1) De camera moet over de handmatige (manuele) belichtingsmodus beschikken (modus M)
(2) de camera moet een ‘hot shoe’ hebben waar je de draadloze trigger kunt bevestigen.
Heb je twijfels of je camera voor de cursus geschikt is, dan kun je het model en type van de camera naar ons mailen. Wij nemen dan contact met je op.

Dat betekend dat je zonder enig risico je kunt aanmelden voor de cursus. Twee eerste lessen zijn vrijblijvend. Mocht je met de cursus ontevreden zijn, dan kan je na twee lessen de cursus annuleren. Het cursusgeld wordt teruggestort.

Een camera voorzien van een lens is voldoende. Een externe flitser is zeer gewenst.
De belangrijkste theorielessen kan je inhalen. Bij de lessen die vooral gericht zijn op de praktijk is dit niet mogelijk.
Over het algemeen zijn de lessen binnen in onze studio’s. Wij gaan minimaal één les buiten in daglicht organiseren, zodat je ook in deze lichtomstandigheden leert hoe één goede portret gemaakt wordt.
Absoluut niet. Tijdens deze cursus leer je hoe je de camera handmatig in kunt stellen naar je eigen inzicht.
Jazeker. Je kunt een cadeaubon bestellen. Een cadeaubon is één jaar geldig op alle locaties in Nederland. Binnen deze periode kan de cursist zelf een geschikte startdatum uitkiezen.
Je kunt de aanmelding voor de cursus tot 15 dagen voor de start van de cursus kosteloos annuleren. Het cursusgeld wordt op uw rekening teruggestort.
Je kunt de gekozen startdatum van de cursus tot 15 dagen voor de start van de cursus kosteloos verzetten.