Online Fotografie Cursus Basis

89

49 video’s
28 oefeningen
5 uur aan lesmateriaal

10 Dagen Geld-terug-garantie

Ben je een complete beginner op het gebied van fotografie? Of heb je al wat meer ervaring? Heb jij al één of meerdere basiscursussen fotografie gevolgd maar toch niet geleerd wat je had verwacht? Deze Online Cursus Fotografie van Octopus Academy is in al deze gevallen de beste keuze om te leren wat je tijdens een basiscursus hoort te leren.
“Deze cursus heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Absoluut een aanrader!”

Janine vd Brug, Online Fotografie Cursus Basis

Wij garanderen je 100% dat deze online fotocursus dé laatste basiscursus fotografie is die je hoeft te volgen. Tijdens onze cursus ga je beslist leren wat de logica is achter de keuzes met je camera-instellingen. Je zult nooit meer voor een onderwerp staan met twijfels als ‘waar moet ik beginnen’ of ‘wat moet ik nu doen’. Integendeel, je zult in alle voorkomende situaties in staat zijn om je camera doelgericht en correct in te stellen.

Alle onderwerpen worden op een ongeëvenaard heldere manier gepresenteerd. Elk stukje theorie wordt gevolgd door een reeks oefeningen met je eigen camera. Hierdoor bergrijp je al snel hoe je camera functioneert. Dit is een vertrouwd concept waarmee wij in de afgelopen 10 jaar meer dan 15.000 cursisten de basis van fotografie geleerd hebben in onze klaslokalen.

OEFENINGEN

Deze online fotografie cursus bevat 27 uitzonderlijk leerzame praktische oefeningen ontwikkeld door Octopus Academy, die je met je eigen camera uitvoert. Deze oefeningen maken het verschil!

MULTIPLE-CHOICE TOETSEN

Je krijgt regelmatig theorietoetsen in de vorm van multiple-choice vragen. Ze zijn niet alleen erg leuk om te doen maar ook zeer nuttig om je kennis op te slaan.

OPDRACHTEN / PROJECTEN

Voor een geslaagde foto blijft de praktijk toch het belangrijkste. Daarom hebben wij voor jou 10 opdrachten en projecten ontwikkeld die de technische en creatieve kant van je fotografie radicaal zullen verbeteren.

BEOORDELING VAN JE FOTO’S

De beoordeling en analyse van je ingezonden foto’s zijn bijzonder leerzaam.

ONDERSTEUNING

In de loop van deze online cursus fotografie krijg je persoonlijke ondersteuning van een ervaren cursusleider.

CURSUSBOEKJE

Naast de videolessen krijg je ook een digitaal cursusboekje. Het is fijn om sommige dingen na te kunnen lezen.

ALLE CAMERAMERKEN

De cursus is geschikt voor ALLE cameramerken.

ONBEPERKT TOEGANG TOT JE ONLINE FOTOGRAFIE CURSUS

Je kunt alle lessen onbeperkt bekijken

WAT GA JE LEREN TIJDENS DEZE ONLINE CURSUS FOTOGRAFIE:

online fotografie cursus

FOTO-UITRUSTING

De cursus begint met een aantal aandachtspunten over je foto-uitrusting. Je leert o.a.: hoe je de foto-uitrusting beschermt, veilig gebruikt en schoonmaakt, wat de essentiële accessoires zijn en wat de juiste manier is om een foto te nemen.

online fotografie cursus

DE ROL VAN HET LICHT IN FOTOGRAFIE

Eén van de grootste sprongen in je ontwikkeling als fotograaf, maak je op het moment dat je de essentiële rol van licht in fotografie inziet en begrijpt. Daarom besteden we genoeg tijd aan dit thema, zodat je goed begrijpt hoe je licht kunt toepassen. Je leert o.a. hoe het licht je onderwerp beïnvloedt, waarom een gunstig licht onmisbaar is voor een geslaagde foto, hoe een fotograaf naar de wereld kijkt en hoe je de eigenschappen van het licht beoordeelt.

Belichting is zowel technisch als creatief één van de belangrijkste beslissingen in fotografie. Je leert o.a. wat belichting is, hoe je belichting beoordeelt en hoe je belichting als een krachtige, creatieve tool kunt gebruiken.

online fotografie cursus

CAMERA-INSTELLINGEN

In dit onderdeel van deze online fotografie cursus bekijken we de belangrijkste camera-instellingen. Binnen een paar uur zal je leren hoe je je camera in alle voorkomende situaties correct in kunt stellen.

Je zult de logica achter verschillende keuzes die je met je camera-instellingen moet maken door en door begrijpen. Waarom is in één situatie de belichtingsmodus diafragmaprioriteit een goed idee, terwijl het een andere keer definitief sluiterprioriteit moet zijn? Waarom het ene moment juist f5 en niet f14? Wanneer is de sluitertijd 1/100 een prima optie en wanneer moet het echt 1/800 zijn? Hoe krijg ik de juiste kleuren in mijn foto? Waar heb ik ISO voor nodig en hoe bepaal ik de optimale ISO waarde in alle voorkomende lichtomstandigheden? Hoe kan ik nauwkeurig scherpstellen? Deze en nog meer onderwerpen zullen behandeld worden tijdens de cursus.

online fotografie cursus

BELICHTINGSMODI

Neem de controle over je camera en leer fotograferen in alle belangrijke belichtingsmodi op je camera: Diafragmaprioriteit (A/Av), sluiterprioriteit (S/Tv) en handmatige modus (M)

online fotografie cursus

DIAFRAGMA / f-getal

Leer waarom deze instelling van belang is en wat de logica is achter de keuze van het diafragma. Wanneer en waarom is f 4 de ene keer een goed idee en waarom is een andere keer f 16 de juiste keuze?

online cursus fotografie

SLUITERTIJD

Ontdek de waarde van instelling en de logica achter de keuze van de sluitertijd. Wanneer en waarom is de sluitertijd 1/100 prima keuze en wanneer moet het echt 1/1000 zijn?

online cursus fotografie

ISO

Wij besteden veel tijd aan deze absoluut onmisbare instelling voor een fotograaf. Wat is ISO, wat kan ISO voor jou doen en het belangrijkste: wat is de juiste ISO waarde in alle voorkomende situaties?

online cursus fotografie

BELICHTINGSCORRECTIE

Een onmisbare instelling indien je in de belichtingsmodi A/Av of S/Tv fotografeert waar je de belichting van je foto mee kunt bepalen.

online cursus fotografie

WITBALANS

Wat is witbalans, waarom is deze instelling voor jou belangrijk en wat is de juiste witbalansmodus?

online cursus fotografie

JPG vs RAW

Wat zijn de voor- en nadelen van één of ander formaat en wat is de beste keuze voor jou?

online fotocursus

FOCUS

Leer hoe je haarscherpe foto’s kunt schieten.

online fotocursus

SCHERPTEDIEPTE

 Leer hoe je voor de gewenste scherptedipte in je foto zorgt: hoe krijg je alles schrep in je foto en hoe krijg je juist de voorgrond schrep en de achtergrond wazig (of andersom).

online fotocursus

DE BASIS VAN COMPOSITIE

Maak kennis met de belangrijkste compositietechnieken voor een beginnende fotograaf. Dankzij betere composities zal je al snel in plaats van kiekjes geslaagde foto’s gaan schieten. De compositie is een gebied in fotografie waar je in theorie altijd nog beter kunt worden. Tijdens deze online cursus fotografie maak je daar een heel sterke start in. Wij zullen onder andere de volgende compositietools bespreken: de regel van derden, clean shot, lijn, perspectief en kader.

Dejan tijdens een lezing op de Haagse Hogeschool
CURSUSLEIDER – DEJAN GASOVIC

Met bijna 5000 lesuren in de afgelopen 10 jaar is Dejan één van de meest ervaren fotografieonderwijzers in het land. Hij stond voor duizenden cursisten door heel Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Frankrijk en Oost-Europa.

Naast zijn werk in de Octopus Academy heeft hij ook les gegeven bij verschillende multinationals, musea, instituten, grote organisaties, overheidsinstellingen en hogescholen.

“Het enthousiasme en de deskundigheid van Dejan zijn erg inspirerend.”

Niels Jansen

“Dejan geef je op inspirerende en enthousiaste wijze zijn kennis over zowel op technisch, als creatief vlak.”

Chay Mawi

“Dejan weet waar hij het over heeft en dat straalt hij ook uit.”

MrLars66

EEN BEOORDELING TOEVOEGEN
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gemmidelde beoordeling: (4.85)
 • 4.85 out of 5
4,9
Gebaseerd op 117 beoordelingen
REVIEWS (117)
 • EV (winkelmanager)

  Ik vind dit een bijzonder leerzame cursus. Echt een aanrader.

 • Babette (winkelmanager)

  Wat een fantastische cursus. Ik heb al meerdere keren een online cursus fotografie gevolgd maar kon nog steeds mijn camera niet instellen. Dankzij deze cursus kon ik al na 2 dagen helemaal begrijpen hoe mijn camera werkt. Echt super!

 • Sze (winkelmanager)

  Ik ben heel blij met deze cursus.

 • Elena van Ravens (winkelmanager)

  Heel goed uitgelegd inderdaad. Ik kan eindelijk mijn camera goed gebruiken. Bedankt!

 • Barbara (winkelmanager)

  leuke en leerzame cursus

 • Marjolijn (winkelmanager)

  Een goede, complete cursus fotografie voor een beginner. Ik heb enorm veel geleerd. Ik vond de uitleg van de instellingen bijzonder helder.

 • Robert (winkelmanager)

  Ik ben zeer tevreden met deze cursus. Het is een zeer complete cursus waar alles goed uitgelegd wordt in een logische volgorde.

 • Marlous (winkelmanager)

  Ik ben zeer tevreden met deze cursus.

 • J. van Dam (winkelmanager)

  Ik heb heel veel geleerd.

 • Nour (winkelmanager)

  Goede uitleg en doeltreffende oefeningen. Ik kan mijn camera zelfstandig instellen!

 • RT (winkelmanager)

  Ik ben pas 3 dagen bezig met de cursus, maar al zo veel geleerd. Heel blij mee.

 • Perry vd Elst (winkelmanager)

  Een aanrader! Dit is echt een super goede cursus. Ik kon mijn camera al na drie dagen zelfstandig instellen.

 • Dominique (winkelmanager)

  Leuk. Helder. Leerzaam.

 • Dennis (winkelmanager)

  Goede cursus, duidelijke uitleg, ik ben tevreden

 • RvDongen (winkelmanager)

  Een leuke cursus om de basis te leren van fotograferen met je camera.

 • Vincent (winkelmanager)

  alles wordt super goed en duidelijk uitgelegd

 • al (winkelmanager)

  Cursus zit goed in elkaar. Leuke huiswerkopdrachten. En goed om de feedback te krijgen.

 • F Haaring (winkelmanager)

  Heldere duidelijke stap voor stap uitleg.

 • cm (winkelmanager)

  Een fijne cursus als je nog geen ervaren fotograaf bent. Blij mee.

 • Petra (winkelmanager)

  Deze fotocursus is voor mij een goede en betaalbare manier om kennis te maken met de mogelijkheden die mijn camera biedt.

 • Lennart Blom (winkelmanager)

  Nog niet klaar met de cursus, maar ik heb al veel geleerd.

 • Bianca (winkelmanager)

  ik ben zeer tevreden over deze cursus

 • hs (winkelmanager)

  Duidelijk uitgelegd en heldere video’s.

 • Natasja (winkelmanager)

  Na jarenlang maar wat gedaan te hebben, begin ik mijn camera nu eindelijk te begrijpen. Super!

 • N Govers (winkelmanager)

  Goede cursus. Alles wordt rustig uitgelegd en als je iets meer moeite hebt met een onderwerp, kan je eenvoudig de training nog een keer volgen. Ik ben zeer positief verrast.

 • Samia (winkelmanager)

  duidelijke uitleg en leuk om te volgen

 • Maarten (winkelmanager)

  Prima cursus. Het was allemaal heel goed te volgen voor mij als beginner.

 • Richard (winkelmanager)

  Deze cursus is een must!

 • M de Haan (winkelmanager)

  Zeer duidelijk uitleg bij de cursus. Ik ben heel tevreden

 • RvD (winkelmanager)

  Geweldige cursus! Leuke opdrachten en goede feedback.

 • Nicole (winkelmanager)

  Heel leerzaam!

 • ba (winkelmanager)

  leerzame video’s en goede uitleg over je opdrachten

 • J de Groot (winkelmanager)

  Eindelijk een cursus waarin in begrijpelijke taal wordt uitgelegd hoe je camera werkt en hoe je vervolgens betere foto’s kunt maken. Zeer leerzaam. Aanrader!

 • Linda (winkelmanager)

  Heb veel geleerd tijdens de cursus.

 • Thomas (winkelmanager)

  Een overzichtelijke cursus waar je goed met je camera leert omgaan. Je krijgt goede feedback over je foto’s.

 • fe (winkelmanager)

  Fijne uitleg. In je eigen tempo aan de slag. Super!

 • I v Veen (winkelmanager)

  heldere uitleg, snelle feedback op de huiswerkopdrachten

 • Iris (winkelmanager)

  Een heel goede en mooie cursus. Leuke opdrachten.

 • L vd Vrede (winkelmanager)

  Goede opzet. De cursus is goed te volgen.

 • Inge (winkelmanager)

  Duidelijke uitleg en zeer nuttige oefeningen en opdrachten.

 • Tim (winkelmanager)

  ontzettend tevreden

 • TD (winkelmanager)

  Je maakt de cursus in je eigen tempo. Leuke opdrachten en oefeningen.

 • Angelique (winkelmanager)

  Fijne cursus, ik kan dit iedereen aanbevelen.

 • Sander (winkelmanager)

  Ontzettend handige cursus. Heb veel adviezen kunnen gebruiken voor veel betere fotos.

 • Nicole

  goede cursus met heldere uitleg

 • Cees

  Eindelijk een online cursus waarin in begrijpelijke taal wordt uitgelegd hoe je camera werkt en hoe je betere foto’s kunt maken. Goed gedaan!

 • Fam Bartels

  Ik ben zeer blij met de duidelijke manier van uitleg.

 • Wesley

  Ik fotografeer al jaren, maar op gevoel. Dankzij deze cursus begrijp ik eindelijk mijn camera. Bedankt.

 • RK

  Goede uitleg over verschillende aspecten van fotografie. Een fijne cursus.

 • E v Hezewijk

  Duidelijke cursus met een heldere structuur.

 • v Burik

  De uitleg is zeer duidelijk, ook voor beginners. Bedankt.

 • Ilse

  Goede en duidelijke uitleg met zeer nuttige oefeningen en opdrachten.

 • Janine vd Brug

  Deze cursus heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Absoluut een aanrader!

 • Freek

  Ik ben nog bezig met de cursus, maar tot nu toe ben ik er tevreden mee.

 • Patty

  Leuke cursus met zeer nuttige oefeningen. Ingestuurde foto’s worden snel beoordeeld.

 • FV

  Recent begonnen aan de basiscursus. Tot nu toe zeer tevreden.

 • Marlies

  Een fijne cursus die goed te volgen is. Ik maakte altijd de foto’s op de automatische stand maar nu is dat niet meer nodig. Ik kan deze cursus echt aanbevelen.

 • Marijke Ouwerkerk

  Ik ben zeer blij met deze cursus!

 • Femke Wessels

  Duidelijke uitleg en super fijne oefeningen. Heel leerzaam en leuk om te doen.

 • SvW

  Helder.

 • MvO

  Ik heb net begonen met de cursus maar al veel geleerd. Geweldig.

 • Dorine Verberk

  Een goede cursus. Duidelijke uitleg en videos! Ik heb er veel van geleerd!

 • Jeroen

  Ik ben een beginnende fotograaf. Dit is een ontzettend leuke en leerzame cursus met duidelijke uitleg. Top.

 • Babs

  Ik ben niet zo erg lang bezig met de basiscursus, maar nu al veel nuttige dingen ontdekt.

 • EC

  Alles wordt goed uitgelegd.

 • Anita

  Het was heel leerzaam en duidelijk. Bedankt!

 • C vd Vis

  De cursus is makkelijk te volgen. Duidelijke uitleg.

 • E Kool

  Duidelijke uitleg maar soms wat te snel voor mij.

 • Danny

  Ik ben met deze cursus begonen en daar ben ik erg blij mee. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd.

 • de Haan

  Fijne cursus die je het op eigen tempo kan doen. Duidelijk met goede tips voor betere foto’s.

 • Tamara

  Een zeer nuttige cursus.

 • EL

  De cursus zit goed in elkaar.

 • Rob vd Post

  Ik leer enorm veel van deze cursus en vind het ook leuk om te doen.

 • A Hirn

  Goede cursus. Je kijkt heel anders naar de wereld.

 • Ton

  Ik ben net begonnen met de cursus maar tot nu toe ben ik tevreden.

 • Mvr v Es

  Een super leuke en leerzame cursus. Goede en duidelijke uitleg! Zo blij dat ik het gedaan heb.

 • EtK

  Dit is een super leuke cursus. Zeer praktijk gericht. Heel leerzaam.

 • Gert-Jan

  Zeer tevreden met de cursus en uitleg.

 • Alexander

  Ik vind het absoluut geweldig hoe duidelijk alles uitgelegd wordt…Top.

 • vd Hut

  Een hele leuke cursus! Duidelijke uitleg en goede ondersteuning.

 • Jaap

  Super veel geleerd in mijn eigen tempo.

 • F67

  Net begonen met de cursus. Heel leerzaam.

 • Hans

  Een hele leuke cursus die je in je eigen tempo kunt volgen. Goede uitleg.

 • Corrie v Vliet

  Ik ben er zeer tevreden mee. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd

 • Mark

  Heldere en duidelijke uitleg.

 • Anne

  Een verrassend leuke en leerzame cursus. Een aanrader.

 • Olga

  Leuke cursus, goede uitleg. Je kunt altijd vragen stellen!

 • L

  Fijne, duidelijke uitleg. bedankt

 • TvA

  Duidelijke lessen. Zeer goed ontwikkelde oefeningen. Een aanrader.

 • Paul

  Ik ben net begonnen maar vind tot nu toe alle filmpjes zeer duidelijk.

 • JHP

  Ik ben zeer blij met deze cursus van Octopus Academy. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd.

 • Michelle

  Ik geef deze cursus 5 sterren vanwege de goede en duidelijke uitleg die wordt gegeven bij elke les.

 • Wesley v Oers

  Ik ben nog niet zo heel lang met deze cursus bezig maar ik vind het erg leuk. De filmpjes zijn duidelijk, oefeningen nuttig.

 • fam Drent

  Hele leuke en leerzame cursus.

 • Sandy R

  Ik vind het een hele fijne cursus. Duidelijk verteld en altijd de mogelijkheid om je vraag te stellen.

 • Bianca R

  Ik ben blij met de cursus. Fijn dat alles op je eigen tempo gedaan kan worden.

 • MR72

  Ik vind het heel leerzaam. Ik zou het zeker aanraden aan anderen.

 • Richard

  Leuke cursus, leerzaam en inspirerend. Een prima cursus voor een echte beginner.

 • Susan

  Een leuke een leerzame cursus. Aanrader.

 • Marielle Hendriks

  Fijne en duidelijke uitleg en veel leerzame oefeningen. Prima cursus.

 • R

  Een aanrader als je meer wilt weten over fotografie. Duidelijke uitleg, je kunt alles uitproberen. Vragen worden snel beantwoord.

 • Femke

  Goede uitleg, eerlijke feedback.

 • Linda

  Een goede cursus waar je veel van leert.

 • Hans

  Super blij met deze cursus. Zojuist afgerond en helemaal van de automatische stand af!

 • r m peeters

  Ik ben als beginner gestart met de online basiscursus en ben tot nu toe tevreden. Duidelijke uitleg met filmpjes.

 • Puck

  Leerzaam!

 • YK

  Er zijn duidelijke instructiefilmpjes en goede oefeningen. Heel leuk om te doen.

 • mvr Lunenburg

  Ontzettend tevreden over deze cursus. Duidelijk en helder gebracht.

 • Karin

  Je maakt de cursus in je eigen tempo. Leuk en leerzaam.

 • Marja

  Heldere video’s waardoor je stap voor stap leert.

 • D.

  Ik ben net begonnen aan de cursus en de uitleg bevalt mij goed! Stap voor stap.

 • PT

  Duidelijke uitleg en zeer intelligent ontwikkelde oefeningen.

 • Elise

  Fijne duidelijke uitleg.

 • D de Wit

  Een leerzame cursus. Eindelijk foto´s maken zoals ik graag wil.

 • Vincent

  Een leuke en overzichtelijke cursus waar je goed met je camera leert omgaan. Je krijgt goede oefeningen en opdrachten.

 • Sylvia

  In je eigen tempo aan de slag. Heel leuk om te doen.

 • Remco

  Prima uitleg. Makkelijk dat je alles op je eigen tempo kunt doen.

online fotografie cursus
You're viewing: Online Fotografie Cursus Basis 89
Winkelmand sluiten