Privécursus Food/Culinaire Fotografie Utrecht € 225


Twee keer korter maar vier keer intensiever dan in de groepsverband, is deze privécursus Food Fotografie een effectieve manier om je food fotografie per direct te verbeteren. Deze voortreffelijk ontwikkelde fotocursus vorm tegelijkertijd een zeer sterke basis voor de verdere, zelfstandige ontwikkeling als fotograaf. Alle belangrijke aspecten van food fotografie komen aan bod, met een sterke balans tussen theorie en praktijk.

Tijdens deze fotocursus behandelen wij in een logische volgorde alle belangrijke aspecten van food fotografie. De theorie wordt helder en begrijpelijk gepresenteerd. Praktische oefeningen geven je de gelegenheid om de nieuw vergaarde kennis direct in praktijk te brengen.

In het eerste gedeelte van de cursus (ca. 1 uur) bespreken wij de belangrijkste theorie achter geslaagde foodfotografie. Wij beginnen met een aantal aandachtspunten over foto-uitrusting en camera-instellingen. Je leert o.a.: keuze van de lens, eventuele accessoires, optimale camera-instellingen. Vervolgens zullen wij de compositie onder de loep nemen. Je leert o.a.: de belangrijkste compositietools in foodfotografie en de meest voorkomende composities in foodfotografie.

Cursus voedsel fotografieLeer de basis van professionele foodfotografie

 

Workshop food fotografieEen vakkundige styling is essentieel

Een bekwame styling is van een essentieel belang in foodfotografie. Daarom besteden wij hier in de loop van de cursus genoeg aandacht aan. Je leert o.a.: waarom styling zo belangrijk is, de beginselen van styling, de regels en richtlijnen voor doeltreffende styling. In de tweede helft van de cursus komt de styling ook in praktijk aan orde. 

 

Lichteigenschappen en de wetten in het lichtgedrag vormen naast de styling de tweede pilaar van succesvolle foodfotografie. Dit blijft absoluut onmisbare kennis of je in daglicht of studiolicht fotografeert. Daarom wordt dit onderwerp op een ongekend duidelijke manier uitgelegd. Wij bekijken hardheid, richting, kleur en intensiteit van licht en hoe de keuzes op dit gebied je food fotografie beïnvloeden. Dit stukje eindigen wij met uitleg over studio-uitrusting: hoe een studioflitser werkt, de aard en de keuze van lichtvormers, handige accessoires.

Cursus culinaire fotografieFoodfotografie in daglicht
Cursus styling foodEen studioshot

 

Gedurende het praktische onderdeel van de cursus (ca. 2 uur) zullen wij een paar uur intensief fotograferen. Je krijgt de gelegenheid om de theoretische kennis in praktijk te testen. De praktische projecten zijn zo ontwikkeld, dat alle belangrijke aspecten aan bod komen: camera-instellingen, styling, compositie en lichtopstellingen. 

Toelatingseisen deelnemers: Tijdens deze fotocursus zullen wij niet de camera-instellingen behandelen, behalve in de context van foodfotografie. Daarom is het gewenst dat je tenminste een beetje weet hoe je camera werkt.

Toelatingseisen foto-uitrusting: Een digitale camera die ook de handmatige opnamemodus heeft (M) en minimaal één lens.

 

FOTO-UITRUSTING EN CAMERA-INSTELLINGEN. Je leert o.a.: de keuze van de lens, accessoires, camera-instellingen voor foodfotografie in daglicht, camera-instellingen voor foodfotografie in studiolicht.

CREATIEVE CONTROLE VAN SCHERPTEDIEPTE EN SLUITERTIJD: Hoe maak je van een gewone foto een buitengewone foto door middel van scherptediepte en sluitertijd.

BASISCOMPOSITIE: Hoe bouw je een goed beeld, de belangrijkste compositietools in foodfotografie.

STYLING. De regels en richtlijnen voor doeltreffende styling.

STUDIOTECHNIEK. Studioflitser, lichtvormers, studioaccessoires.

LICHT EN LICHTOPSTELLINGEN: Eigenschappen van het licht en de wetten in het lichtgedrag. Meest gebruikte lichtopstellingen.

PRAKTISCHE PROJECTEN: Tijdens dit onderdeel gaan wij ca. 3 uur intensief fotograferen. De oefeningen zijn zo ontwikkeld, dat alle belangrijke aspecten van foodfotografie genoeg aandacht krijgen: camera-instellingen, styling, lichtopstellingen en compositie. 

Cursusduur: 3 uur

Lestijden: In overleg

Locatie: Arnhemsebovenweg 160, 3708 AH Zeist

Cursusleider: Rob van de Vlierd

Aantal deelnemers: 1 of 2

Catering: Koffie/thee/water worden je door Octopus Academy aangeboden.

Na aanmelding ontvang je bevestiging en de aanvullende informatie over de cursus.

Startdatum: in overleg

Deelnamekosten: 195 euro

Betalingsopties: Betaling ineens / Betaling in 2 termijnen