Privécursus Productfotografie Den Haag € 225


Twee keer korter maar vier keer intensiever dan in de groepsverband, is deze privécursus Productfotografie een effectieve manier om je productfotografie per direct te verbeteren. Deze voortreffelijk ontwikkelde fotocursus vorm tegelijkertijd een zeer sterke basis voor de verdere, zelfstandige ontwikkeling als fotograaf. Alle belangrijke aspecten van productfotografie komen aan bod, met een sterke balans tussen theorie en praktijk.

Tijdens deze fotocursus behandelen wij in een logische volgorde alle belangrijke aspecten van productfotografie. De theorie wordt helder en begrijpelijk gepresenteerd. Praktische oefeningen geven je de gelegenheid om de nieuw vergaarde kennis direct in praktijk te implementeren.

In het eerste gedeelde van de cursus (ca. 2 uur) bespreken wij de belangrijkste theorie achter één geslaagde productfoto. Wij beginnen met een aantal aandachtspunten over foto-uitrusting en camera-instellingen. Je leert o.a.: keuze van de lens, eventuele accessoires, optimale camera-instellingen. Vervolgens zullen wij de compositie onder de loep nemen. Je leert o.a.: de belangrijkste compositietools in productfotografie, de meest voorkomende composities in productfotografie.

Leer de basis van professionele productfotografieLeer de basis van professionele productfotografie

 

Workshop productfotografieStyling is essentieel

Een bekwame styling is vaak heel belangrijk in productfotografie. Daarom besteden wij in de loop van de cursus er genoeg aandacht aan. Je leert o.a.: de rol van styling, de beginselen van styling, de regels en richtlijnen van doeltreffende styling. In de tweede helft van de cursus komt de styling ook in praktijk aan orde.

 

Lichteigenschappen en de wetten in het lichtgedrag vormen naast de styling het tweede essentiële gebied van een succesvolle productfotografie. Dit is een absoluut onmisbare kennis. Daarom wordt dit onderwerp op een ongekend duidelijke manier uitgelegd. Wij bekijken de hardheid, richting, kleur en intensiteit van het licht en hoe de keuzes op dit gebied je productfotografie beïnvloeden. Dit stukje eindigen wij met uitleg over studio-uitrusting: hoe een studioflitser werkt, de aard en de keuze van lichtvormers, handige accessoires.

Productfotografie cursusCompositie: Kleur
Opleiding productfotografieCompositie: Scherptediepte

 

Gedurende het praktische onderdeel van de cursus  (ca. 3 uur) zullen wij een paar uur intensief fotograferen. Je krijgt de gelegenheid om theoretische kennis in praktijk te testen. Wij kiezen bewust voor een zeer beperkt aantal cursisten zodat je bijna de hele tijd kunt fotograferen. Hierdoor doe je binnen een paar uur genoeg ervaring op dat je na de cursus op eigen kracht verder kunt. De praktische projecten zijn zo ontwikkeld dat alle belangrijke aspecten aan bod komen: camera-instellingen, styling, compositie en lichtopstellingen. Elke cursist krijgt genoeg persoonlijke begeleiding, alle vragen worden beantwoord.

Toelatingseisen deelnemers: Tijdens deze fotocursus zullen wij niet de camera-instellingen behandelen behalve in de context van productfotografie. Daarom is het gewenst dat je ten minste een beetje weet hoe je camera werkt.

Toelatingseisen foto-uitrusting: Een digitale camera die ook de handmatige opnamemodus heeft (M) en minimaal één lens.

 

FOTO-UITRUSTING EN CAMERA-INSTELLINGEN. Je leert o.a.: de keuze van de lens, accessoires, camera-instellingen voor productfotografie in daglicht, camera-instellingen voor productfotografie in studiolicht.

CREATIEVE CONTROLE VAN SCHERPTEDIEPTE EN SLUITERTIJD: Hoe maak je van een gewone foto een buitengewone foto door middel van scherptediepte en sluitertijd.

BASISCOMPOSITIE: Hoe bouw je een goed beeld, de belangrijkste compositietools in productfotografie.

STYLING. De regels en richtlijnen van doeltreffende styling.

STUDIOTECHNIEK. Studioflitser, lichtvormers, studioaccessoires.

LICHT EN LICHTOPSTELLINGEN: Eigenschappen van het licht en de wetten in het lichtgedrag. Meest gebruikte lichtopstellingen.

PRAKTISCHE PROJECTEN: Tijdens dit onderdeel gaan wij ca. 3 uur intensief fotograferen. De oefeningen zijn zo ontwikkeld dat alle belangrijke aspecten van productfotografie genoeg aandacht krijgen: camera-instellingen, styling, lichtopstellingen en compositie. 

Cursusduur: 3 uur

Lestijden: In overleg

Locatie: Meppelweg 341, Den Haag

Cursusleider: Dejan Gasovic

Aantal deelnemers: 1 of 2

Catering: Koffie/thee/water worden je door Octopus Academy aangeboden.

Na aanmelding ontvang je bevestiging en de aanvullende informatie over de cursus.

Startdatum: in overleg

Deelnamekosten: 225 euro

Betalingsopties: Betaling ineens / Betaling in 2 termijnen