"De Compelete Cursus Digitale Fotografie beveel ik je van harte aan, of je nu een beginnende of een wat meer ervaren fotograaf bent. Alle belangrijke onderwerpen worden door Dejan in een logische volgorde behandeld op een duidelijke en inspirerende manier. Door de goed gekozen opdrachten pas je de vele waardevolle tips direct toe in de praktijk. Vooral de analyse van de gemaakte foto's vond ik leerzaam. Door de feedback leer je je zwakke en sterke kanten zien en er wordt direct uitgelegd hoe het beter kan. Kortom: ik heb bijzonder veel geleerd gedurende de cursus en zowel het technische- als het artistieke niveau van mijn fotografie is erg verhoogd. Dejan, bedankt!"
A. VAN EIJK
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Octopus Academy is een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in de fotografie. Dejan weet op een inspirerende en enthousiaste wijze kennis over te brengen zowel op technisch, als creatief vlak. Er wordt veel stof aangereikt, theorie en praktijk goed afgewisseld, de huiswerkopdrachten zijn stimulerend. Het stadium van fotograferen vanuit de automatische instellingen is voorgoed voorbij! In 5 privé lessen heb ik enorm veel geleerd en kan niet wachten om met mijn nieuwe Nikon D610 camera verder aan de slag te gaan."
LIDWIEN VAN VELSEN
Noordwijk
Privé Lessen
"Vakkundigheid, Enthousiasme, Inspirerend, Behulpzaam en Sympathiek....zijn 5 'kernwoorden' die ik bij Dejan Gasovic van Octopus Academy vind horen. Vandaar de 5 sterren. Dejan geeft de cursus op een enthousiaste, ontspannen en vakkundige wijze. Op een aantrekkelijke manier laat hij je ontdekken hoe je zo professioneel mogelijk foto's maakt. Er is genoeg aandacht voor creativiteit, maar ook de techniek en alles waaraan je moet denken als je op pad gaat, krijgt ruimschoots de aandacht tijdens de cursus. Terloops geeft hij je ook nog handige tips als ondernemer. Dejan is vriendelijk, gastvrij en behulpzaam, wat extra helpt als je op een aangename manier in een relatief korte tijd veel wilt leren."
MARTIN HAMILTON
Woerden
Opleiding Portret en Reportage
"Erg goede opleiding, waar ik ontzettend veel heb geleerd. Ik ben ontzettend gegroeid in mijn fotografie sinds ik de opleiding bij Dejan volg. Alles is goed geregeld en alles komt aan bod. Zeker een aanrader."
DEBBY DE HEUS
Bleiswijk
Opleiding Portret en Reportage
"Aanrader! Ik heb met veel plezier de cursus gevolgd. De cursusleiders zijn een echte professionals en brengen de theorie gepassioneerd en begrijpend over. Tijdens de cursus wordt theorie en praktijk goed afgewisseld. Het is interactief waardoor er veel gelegenheid is voor vragen. Kortom, een echte aanrader als je in een relatief korte periode prima foto’s van voedsel wilt leren schieten."
Lucy Tylleman
Den Haag
Cursus Culinaire / Food Fotografie
"Ik vond het een zeer inspirerende en leerzame cursus, waarin de talloze technische en creatieve mogelijkheden in de productfotografie op een heldere, gestructureerde en enthousiaste manier werden uitgelegd. Ik ben iedere keer weer met nieuwe ideeën aan de slag gegaan en heb het niveau van mijn productfotografie enorm verbeterd."
Nikita de Boer
Delft
Cursus Productfotografie
"A perfect short course on photography, well planned and well organized. This course is like Dejan holding your hand and taking you in the world of professional photography. From here on the world of professional photography opened up for me. The knowledge what Dejan passed on me from his vast experience has given me power to explore this professional world and find my own corner. Dejan Gasovic is not only an excellent photographer but also a very good teacher of photography."
EMANUEL NALLI
Den Haag
Opleiding Portret en Reportage
"Ik heb bij Octopus Academy eerst een privé cursus gedaan van 5 lessen. In die lessen heb ik al meer geleerd dan ik zelf heb ontdekt in het afgelopen jaar. Dejan zijn manier van lesgeven spreekt mij enorm aan. Hij kan goed zijn kennis en ervaring delen op een prettige ongedwongen manier. Na de privé lessen kreeg ik behoefte aan meer en heb ik direct deelgenomen aan de opleiding Portret en Reportagefotografie. Een zeer uitgebreide opleiding waarbij ook veel van de deelnemer wordt verwacht. Mede door de opdrachten die je mee krijgt voor thuis stop je er wekelijks toch aardig wat tijd in en heb je het fotograferen snel onder de knie. De afwisseling tussen Praktijk en Theorie waren voor mij heel prettig. Dejan heeft een heerlijke ruime studio waar een groot deel van de lessen plaats vinden. Oefenen op elkaar of een meegebracht model het kan/mag allemaal. We hebben veel plezier gehad tijdens de lessen in de studio. Er kwam ook nog een stukje nabewerking aan het bod, en met een aantal lessen in Photoshop lukt het al aardig om een foto na te bewerken. Kortom deze opleiding is de investering meer dan waard!!!"
ROBIN DE JONG
Den Haag
Opleiding Portret en Reportage
"Elke les weer nieuwe functies en technieken leren, Ik heb nog nooit zo’n effectieve cursus gevolgd. Omdat ik steeds vaker tegen het probleem aan liep dat ik een schitterende foto zag maar hem niet kon maken, ben ik gaan zoeken naar een basis cursus fotografie in de buurt. Octopus Academy sprong er gelijk uit door de vele positieve reacties en de stof die besproken wordt. Ik heb in de 8 weken durende cursus elke les zoveel functies en technieken bijgeleerd dat de kwaliteit van mijn fotografie een sprong omhoog heeft gemaakt. Doordat ik op een hele andere manier naar fotografie ben gaan kijken, is fotograferen een nog groter plezier geworden. Het geeft zo’n voldaan gevoel als alles aan een foto klopt! De groep van 10 cursisten is ideaal van grote en ik heb veel inspiratie opgedaan uit de vragen en foto’s van mijn medecursisten. Het elke les bespreken van de door ons gemaakte foto’s was zeer leerzaam. Het was goed te zien dat iedereen betere foto’s ging maken. Ik kan iedereen een cursus fotografie bij Octopus Photography aanbevelen. Dejan, Bedankt voor je enthousiasme en inspiratie."
DAAN SAUER
Zoetermeer
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Aanrader! We hebben met veel plezier de workshop gevolgd. Dejan is een echte professional en brengt de theorie gepassioneerd en begrijpend over. Tijdens de workshop wordt theorie en praktijk goed afgewisseld. Het is interactief waardoor er veel gelegenheid is voor vragen. Tussendoor zijn er ook voldoende pauzes. Dit hebben we enorm gewaardeerd omdat het tenslotte een lange en intensieve dag en je geconcentreerd wilt blijven. Niet onbelangrijk, de ontbijt/ lunch en koffie/thee faciliteiten zijn ook erg goed. Kortom, een echte aanrader als je anders door je lens wilt kijken en het maximale uit je camera wilt halen. "
BART VAN DER VEN & TESSA GOOSSENS
Den Haag
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"Ik vond de workshop heel boeiend. Het was een intensieve dag maar het is voorbijgevlogen. Er werd heel veel informatie verteld maar alles was duidelijk en aan de hand van praktijkoefeningen konden we gemakkelijk volgen. Ik volg momenteel al een online cursus maar ik wou graag eens een workshop volgen om een beter geheel van alle instellingen te hebben, en dat is zeker gelukt."
ANNE-LORE TYLLEMAN
Gent, België
Intensieve Basiscursus Fotografie
"De workshop van Octopus Photography helpt je waanzinnig op weg bij het begrijpen van de basics van het maken van goede foto’s. Een workshop die in een prima tempo door de technieken het gebruik van de camera gaat maar ook het creatieve aspect van het maken van foto’s niet overslaat. In één dag heb ik het gevoel weer jaren vooruit te kunnen."
EMILE BONS
Breda
Intensieve Basiscursus Fotografie
"De basis workshop fotografie is een prima manier om in één dag alle belangrijke instellingen op een spiegelreflexcamera te leren. Ik vond het erg leuk dat we alle theorie direct in de praktijk brachten met simpele opdrachten. Fotograferen leer je door te doen! De dag was prima verzorgd, ik kijk uit naar de cursus Portretfotografie die ik ga doen!"
SYLVIA DUITS-HOFLAND
Hillegom
Intensieve Basiscursus Fotografie
"Dank voor de cursus van vandaag. Ik heb zoveel geleerd... Alle informatie moet nog even bezinken, want het was zó veel, maar tevens ook zó leerzaam en werd zo duidelijk uitgelegd... De komende periode ga ik oefenen om het geleerde in de praktijk toe te passen, maar dat gaat ongetwijfeld wel goed komen. Dank voor je heldere uitleg... ook al was het erg veel wat je vertelde. Maar erg fijn. Tja.. en dan verder alleen maar complimenten voor de verzorging van 'de innerlijke mens'.. ook al was de lunch voor de meeste deelnemers duidelijk te veel. Maar echt, Dejan... ik heb een hele fijne, leerzame, maar ook een gezellige dag gehad. Dank. Hoop tzt opnieuw een cursus bij je te gaan volgen."
LUCY BADOUX
Den Haag
Intensieve Basiscursus Fotografie
"Met heel veel plezier heb ik de complete cursus digitale fotografie gevolgd. Het enthousiasme en de deskundigheid van Dejan zijn erg inspirerend. Ik ben aan de cursus begonnen omdat ik niet meer de automatische stand van mijn spiegelreflexcamera wilde gebruiken. Vanaf de eerste cursusavond ben ik alleen nog maar in de manual modus gaan fotograferen en dat bevalt erg goed. En niet alleen heeft Dejan alle technieken toegelicht, maar ook veel tijd besteed aan compositie en het bespreken van de opdrachten. Dit alles maakte de cursus erg nuttig en leuk. Ik ben me nu steeds bewuster van wát en hoe ik wil fotograferen. Dejan, hartelijk dank voor de erg goede cursus! Ik ben erg enthousiast over fotograferen geworden!"
BART HOFSTEDE
Den Haag
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Ik heb erg genoten van de cursusdag! De sfeer was heel prettig. De uitleg was zeer goed en erg duidelijk, ik heb er veel van geleerd en ben direct op zondag aan de slag gegaan. Het ontbijt is echt een goed idee omdat je dan direct aan de praat raakte met de andere cursisten. De lunch was heerlijk! Al met al een hele gezellige en zeer leerzame dag. Nogmaals dank!"
PATRICIA BINDA
Den Haag
Intensieve Basiscursus Fotografie
"De Complete Cursus Digitale Fotografie is een intensieve cursus van 8 weken waar ontzettend veel aan bod komt. Het begint met de basis waarbij Dejan uitgebreid de tijd neemt om de functies van je camera uit te leggen. De gebruiksaanwijzing van je camera wordt zo ineens een stuk duidelijker. Ook zit er een goede opbouw in de lessen en krijg je altijd de mogelijkheid om nog vragen te stellen over een onderwerp uit de vorige les. En tijdens de laatste lessen komen (bijna) alle specialisaties aan bod, bijvoorbeeld van landschapsfotografie tot aan portretfotografie. De huiswerkopdracht bestaat uit foto's maken, die iedere week worden geanalyseerd. Zeer nuttig, maar misschien is het ook leuk om daarvoor met de hele groep een les op pad te gaan, zodat je niet alleen foto's leert analyseren, maar ook leert kijken als fotograaf. Fotografie draait namelijk niet alleen om het kennen van je camera, maar ook wat je ermee creëert. Omdat smaken verschillen hoeft niet iedereen een perfect geschoten foto mooi te vinden. Maar je kunt wel uitleggen hoe je tot het maken van de foto gekomen bent. Het leren kijken als fotograaf heb ik achteraf wel een beetje gemist in de cursus. Echter, deze cursus is zeer aan te raden. Dejan weet waar hij over praat en, ook niet onbelangrijk, heeft veel geduld. En mocht je een keer niet kunnen, dan biedt hij de mogelijkheid om je les een andere keer in te halen. Daardoor mis je niets en krijg je zeker waar voor je geld."
MIREILLE PLOEGMAKERS
Den Haag
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Wat een leuke cursus! Samen met mijn broer hebben wij deze cursus met veel plezier gevolgd. Veel geleerd over technieken en tips om beter foto's te maken. Ook de opdrachten die je iedere week meekrijgt leer je veel van om in de groep te bespreken. Wij hebben onze foto's iedere week beter zien worden. De lessen zijn logisch opgebouwd en vrijwel alle belangrijke onderwerpen komen aan bod. Ook is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Wij vinden deze cursus een echte aanrader! Dejan, bedankt voor de leuke en leerzame lessen!"
ILONA EN BART VELDHOVEN
's Gravenzande
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Vorige week zaterdag heb ik de basiscursus gevolg bij Octopus Photography. Voor een beginnende fotograaf is het een zeer leuke en goede cursus om te volgen. Je leert de basis instellingen van je fototoestel zeer goed kennen waardoor je al snel betere foto’s kan maken dan die je eerst maakt met de auto functie op je toestel. Dus al met al zou ik de cursus zeker aanraden bij de beginnend fotograaf."
LISA VAN WISSEN
Rijswijk
Intensieve Basiscursus Fotografie
"Een echte aanrader! Dejan is vakkundig en heeft passie voor fotografie welke hij op een goede manier overbrengt. Hij legt de zaken goed uit en indien nodig herhaalt hij de stof totdat je het begrijpt. Ik heb dingen geleerd waarvan ik van te voren niet wist dat het bij fotografie belangrijk was. Na het volgen van deze cursus kijk ik anders naar mijn foto's en kan ik mijn fotocamera beter bedienen. Ook had ik de mogelijkheid om een gemiste les in te halen, Dejan is hier heel flexibel in. Bedankt Dejan, dankzij jou is fotograferen een stuk leuker en makkelijker geworden."
IRAIDA ISHAAK
Rijswijk
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Ik vond het een geslaagde workshop. Het stof werd met duidelijkheid gegeven en was erg inspirerend. Ik merk dat mijn fotografie al een stap vooruit gegaan is. Vooral in het aspect van kijken naar het licht. Als je serieus wilt bezig gaan met fotografie dan is deze workshop erg goed. Dejan laat je heel duidelijk zien wat het betekent om een fotograaf te zijn."
RICHARD MANUEL
Den Haag
Intensieve Eendaagse Workshop Fotografie
"Diafragma? Sluitertijd? Brandpuntsafstand? Witbalans? ISO-waarde? Belichtingscorrectie? Dynamic Range? Modus A/P/S/M? Compositie? Als beginner of als gevorderde hobbyist zie je soms door de bomen het bos niet meer. Dejan maakt je in vlot tempo wegwijs door dit bos aan mogelijkheden en moeilijkheden. Een goed verzorgde dag waarin alle facetten ter sprake komen en er voldoende ruimte is voor vragen. Een aanbeveling voor iedereen die zich in fotografie wil ontwikkelen of zijn kennis wil bijspijkeren!"
ARIE JELIER
Middelharnis
Intensieve Basiscursus Fotografie
"Zowel mijn schoondochter als ikzelf zijn van mening dat het een heldere en op de praktijk toegespitste cursus. Door de verschillende functiestanden op de camera als uitgangspunt te nemen krijg je meteen een duidelijk beeld van de mogelijkheden (en de moeilijkheden) van je camera. Als extra geldt voorts de gastvrije ontvangst met ontbijt en lunch en het vakmanschap en het enthousiasme van de cursusleider."
AAD KNOPS
Leiderdorp
Intensieve Basiscursus Fotografie
"Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd. In een dag veel mogen leren wat mij anders veel meer tijd had gekost. De uitleg was zeer duidelijk en makkelijk te volgen. Ik zou deze cursus aan iedereen aanraden."
SIHAM BOUGRINE
Den Haag
Intensieve Basiscursus Fotografie
"Met heel veel plezier heb ik de complete cursus digitale fotografie gevolgd bij Octopus Academy. Dejan is enthousiast en vakkundig en brengt zijn kennis helder en met humor over op de cursisten. Hij weet de lessen zo in te richten dat er een goede opbouw ontstaat en je niet overrompelt raakt door alle informatie maar steeds uitgedaagd wordt om te oefenen en al het geleerde in de praktijk te brengen. Voor mij was deze cursus precies wat ik zocht. Naast mijn camera beter leren begrijpen, basiskennis van de fotografie en creativiteit leren gebruiken in de foto’s heb ik ook genoten van Dejans voorbeelden uit de praktijk. Een grote schat aan informatie en ik werd per week enthousiaster. Dit in combinatie met een heel goede prijs en goede verzorging tijdens de avonden maakt het voor mij een cursus die ik iedereen van harte kan aanbevelen."
MARIEKE BOON
Monster
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Wij hebben een intensieve eendaagse zaterdag workshop gedaan bij Octopus fotografie. We zijn erg tevreden over deze cursus en hebben enorm veel geleerd op deze dag. We hebben veel geleerd over de werking van de camera en over de instellingen, dit werd duidelijk uitgelegd aan de hand van voorbeelden die wij vervolgens zelf moesten uitvoeren met onze eigen camera. Ook werd duidelijk uitgelegd welke instellingen je het beste kon gebruiken voor het maken van een bepaalde foto. Dejan legde alles duidelijk uit en gaf de gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze werden goed beantwoord en eventueel gedemonstreerd. Hij is zeer gepassioneerd en enthousiast over zijn werk en dit brengt hij over op zijn cursisten. Ook het ontbijt en de lunch waren zeer goed geregeld en je kon tijdens andere pauzes ook een lekkere dorstlesser pakken. Kortom wij raden deze leerzame en leuke cursus aan iedereen aan ook als je nog een groentje bent in fotografie ga je als "bijna pro" de deur uit!"
PAUL HUBERS & JILL MOOREN
Sevenum (Limburg)
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"Wij hebben een privé cursus bij Dejan gevolgd. Dejan heeft ons enthousiasme voor fotografie enorm versterkt door de wijze waarop hij zijn kennis overbrengt. Al vrij snel maakten wij foto’s waar wij zelf verbaasd over waren, zo mooi waren ze, natuurlijk viel en valt er nog veel te verbeteren en te leren, maar dat komt wel bij een volgende cursus. Dankjewel Dejan, voor alles wat we tot nu toe van je hebben geleerd."
JAN EN ANDREA VAN SON
Den Haag
Privé Lessen
"Wanneer je een spiegelreflex camera hebt gekocht en niet weet hoe je daarmee om moet gaan en alleen maar op de automatisch stand foto's weet te maken, dan is Octopus Photography de oplossing. In 8 weken tijd leer je op een leuke, leerzame manier veel meer dan alleen maar de basis. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd. Je leert o.a. wat scherptediepte inhoud, wat is mooi licht en wat is minder mooi licht voor een foto, de sluitertijd en diafragma instellingen, overbelichting en onderbelichting en dit zijn maar een paar voorbeelden. Ik heb in juni en juli de cursus gevolgd en ben sindsdien beter gaan fotograferen en heb daardoor meer plezier in het fotograferen gekregen."
MAURICE HASSELL
Den Haag
Complete Cursus Digitale Fotografie
"De cursus Complete Cursus Digitale Fotografie gevolgd bij Octopus Academy. Ik hield me vooral bezig met macro foto's, maar maakte die puur op gevoel. Ik zag wel dat mijn foto's niet optimaal waren, maar wat eraan te doen? Daarom de cursus gevolgd, en met resultaat: Veel meer inzicht in wat licht, compositie, belichting enz. voor effect heeft en hoe je die dingen zelf kunt beïnvloeden. Verder heeft de cursus, m.n. de huiswerkopdrachten, mij verder doen kijken en houd ik me nu met veel meer bezig dan alleen macro's. Op meerdere vlakken is de cursus voor mij dus een verrijking gebleken. Als docent hanteert Dejan een vlot tempo, geeft veel persoonlijke aandacht en door zijn humor is alles goed te volgen en is de sfeer ontspannen."
ASTRID DE GROOT
Den Haag
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Ik en mijn dochter van 15 hebben de eendaagse cursus gevolgd en wij hebben er heel veel aan gehad. Ontzettend veel geleerd en ik ben gelijk de volgende dag aan de slag gegaan met alle informatie van die dag. Het ontbijt en de lunch maakten het geheel helemaal compleet. Dankjewel Dejan voor de ontzettende leuke en leerzame dag."
SAVANNA EN ANGELIQUE
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"Met plezier volgde ik de eendaagse fotoworkshop bij Octopus Academy. Omdat ik graag mooie foto's wilde maken van de vele plekken die ik tijdens reizen bezoek, heb ik een spiegelreflexcamera gekocht. Ik had echter geen idee hoe de camera werkte en heb me daarom opgegeven voor deze cursus. Het is de perfecte cursus voor de echte beginner: je leert de verschillende instellingen van de camera, welke modus je voor welke situatie gebruikt en wat je allemaal met de camera kunt doen. Essentiële kennis voor een beginnend fotograaf. Ook nog eens erg goed te doen omdat het programma slechts één dag behelst. Een aanrader voor elke beginnende fotograaf, die zijn/haar camera goed wil leren kennen alvorens te beginnen. Dejan heeft veel verstand van fotografie en vertelt erg enthousiast. Hij weet de dag - toch een relatief korte cursusduur - goed te benutten."
SHARI HELDERMAN
Den Haag
Intensieve Eendaagse Workshop Fotografie
"Ik geniet nog na van de fijne en goede fotocursus. Ik fotografeer al heel wat jaren, heb natuurlijk veel gelezen, maar nooit een basiscursus gehad. De grote lijnen snap je dan wel, maar ik vond dat ik toch iets miste. Hoewel ik bang was dat de basiscursus te makkelijk zou zijn en ik weinig nieuws zou horen, bleek ongegrond. Ik heb heel veel geleerd, de puntjes op de i. Ik denk achteraf zelfs dat het voor mij makkelijker te volgen was, dan voor de leerlingen die alles voor het eerst hoorden. Tenslotte is de workshop in een dag heel veel informatie. En als dan alles nieuw is, is het veel. Maar voor mij was het een fantastische dag. De ontvangst met een geweldig ontbijt, de gastvrije ontvangst, de start was al erg fijn. En gaf de gelegenheid de cursisten onderling vast wat band te geven. Dan de lessen zelf, die waren fantastisch. Heel langzaam, stukje voor stukje, steeds vragend of er nog vragen waren voor dat stukje, fantastisch. De oefeningen van steeds een stukje theorie naar direct de praktijk waren zeer doeltreffend. Je hulp aan die cursisten die hun toestel nog niet zo goed kende was lovenswaardig. Ik heb nog nooit meegemaakt dat in een les zoveel verschillende toestellen door de docent zo goed gekend zijn. Meestal heeft een docent of Nikon of Canon. En dan zeggen ze ik weet niet hoe dat bij jou werkt. Maar jij ging pas verder als iedereen de praktijk opdracht had uitgevoerd. En hielp bij de cursisten die het niet zelf konden, zonder dat het vervelend werd voor de andere cursisten. Heel fijn. Kort om ik heb veel geleerd van deze workshop basis fotografie en kan het iedereen aanbevelen, ook diegene die al wat langer fotograferen en nooit een eerste cursus hebben gedaan. Lage cursus prijs tegenover een hoog rendement. Welke Nederlander is daar niet voor in?"
IGNO VAN HEIJST
Heesch
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"Ik heb meegedaan aan de intensieve eendaagse fotoworkshop in Den Haag. Intensief was het zeker, maar erg de moeite waard! Wat kun je veel leren in een dag zeg! Ondanks dat ik mijn camera al ruim 3 jaar gebruik, heb ik zoveel nieuwe informatie gekregen. Nu snap ik tenminste wat ik doe en waarom je welke stand gebruikt. Met deze kennis kan ik zoveel betere foto's maken. Ik had het veel eerder moeten doen! Het is wel een hele dag vol theorie, we oefenen wel verschillende standen van de camera in de ruimte, maar er zit geen praktijkgedeelte bij. Voor mij was dit erg bruikbaar, na de cursus moet je veel oefenen zodat de kennis blijft hangen. Dejan is erg professioneel, hij weet waar hij over praat en doet dit vol passie. Dat werkt erg aanstekelijk. De workshop is goed voorbereid en georganiseerd, met heerlijk vers ontbijtje, lunch en drankjes incl. En dat voor een goede prijs. Na afloop krijg je aantekeningen via de mail gestuurd en heb je de mogelijkheid hem te mailen voor vragen. Echt een aanrader dus!"
SHIRLEY MOLENAAR
Den Haag
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"Zaterdag de intensieve fotocursus gevolgd, wat een eyeopener! Dejan bedankt voor deze kennisoverdracht."
GERDA
Wassenaar
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"In relatief korte tijd heb ik veel geleerd tijdens de intensieve workshop. Dank zij de praktijkoefeningen zie je meteen resultaat. Dejan legt duidelijk uit en geeft tal van voorbeelden. De workshop was uitstekend verzorgd!"
NEL
Voorschoten
Intensieve Eendaagse Fotocursus
"Wij vonden het een zeer inspirerende en leerzame cursus, waarin de talloze technische en creatieve mogelijkheden in de fotografie op een heldere, gestructureerde en enthousiaste manier werden uitgelegd. Wij zijn ieder keer weer met nieuwe ideeën aan de slag gegaan en hebben het niveau van onze fotografie enorm verbeterd."
ALEXANDER EN NIKITA
Delft
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Erg goede cursus. Een prima balans tussen theorie, praktijk en techniek. Ik ga nu een stuk makkelijker om met mijn camera. En ook veel vaker gebruiken."
LEO TERPELLE
Gouda
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Wij hebben een intensieve eendaagse zaterdag workshop gedaan bij Octopus fotografie. We zijn erg tevreden over deze cursus en hebben enorm veel geleerd op deze dag. We hebben veel geleerd over de werking van de camera en over de instellingen, dit werd duidelijk uitgelegd aan de hand van voorbeelden die wij vervolgens zelf moesten uitvoeren met onze eigen camera. Ook werd duidelijk uitgelegd welke instellingen je het beste kon gebruiken voor het maken van een bepaalde foto. Dejan legde alles duidelijk uit en gaf de gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze werden goed beantwoord en eventueel gedemonstreerd. Hij is zeer gepassioneerd en enthousiast over zijn werk en dit brengt hij over op zijn cursisten. Ook het ontbijt en de lunch waren zeer goed geregeld en je kon tijdens andere pauzes ook een lekkere dorstlesser pakken. Kortom wij raden deze leerzame en leuke cursus aan iedereen aan ook als je nog een groentje bent in fotografie ga je als "bijna pro" de deur uit!"
PAUL HUBERS & JILL MOOREN
Sevenum (Limburg)
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"Wij hebben de eendaagse fotoworkshop gevolgd omdat we te weinig snapten van onze dure camera’s en graag snel wilden leren hoe we hier het best mee om konden gaan. De eendaagse workshop was ideaal hiervoor. In 1 dag neemt Dejan je mee vanaf de basis (hoe houd je je camera vast) naar technische informatie over de instellingen tot uiteindelijk inspirerende ideeën voor creatieve foto’s. Na afloop kregen we gelijk zin om mooie foto’s te gaan schieten. Ook nuttig vonden we de focus van Dejan om snel tussen je instellingen te kunnen schakelen op je camera, zo mis je geen shot. Kortom, een enorme aanrader voor beginnende fotografen die graag meer willen weten over hun camera instellingen en willen leren hoe ze creatieve foto’s kunnen maken en hier geen langlopende cursus voor willen volgen."
ANOUK & BART DRECHSEL
Utrecht
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"Op 13 juni 2015 volgde ik de eendaagse workshop fotograferen bij Dejan van Octopusfotografie. Dejan gaf een duidelijke uitleg en wist ons (allemaal beginnelingen) binnen een dag wegwijs te maken met onze spiegelreflexcamera's. Eten en drinken was ook heel goed verzorgd. Je hoeft niks mee te nemen want er is echt genoeg. Deze workshop is een echte aanrader voor iedereen die de ins en outs van spiegelreflexcamera's en fotografie nog niet weet."
RINSKE
Grootebroek
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"Ik heb de complete cursus fotografie gevolgd. Ik maakte vaker foto's alleen wist ik niet echt wat ik aan het doen was. De ene keer lukte een foto wel en dan weer niet. Daarvoor besloot ik een cursus te gaan volgen. Ik heb veel mogen leren en heb een sprong gemaakt in mijn fotografie. Dejan legt de stof op een leuke en simpele manier uit, zo raak je niet verveeld, wat ik persoonlijker erg belangrijk vind. Daarbij zat ik in een super leuke groep, creatieve mensen! Het bespreken van de gemaakte foto's (huiswerkopdrachten) was altijd leuk, omdat we zo niet alleen van Dejan leerde maar ook van elkaar! Kort gezegd 'een aanrader'!"
FATIMA BILAL
Rotterdam
Complete Cursus Digitale Fotografie
"De Complete Cursus Digitale Fotografie kan ik bij iedereen die meer uit zijn camera wil halen van harte aanbevelen. Mijn beweegreden om me op te geven voor de cursus was om mijn camera weer te begrijpen. Ruim 20 jaar geleden begonnen met fotografie met een analoge, compleet handmatig in te stellen camera. Daarna volledig de weg kwijt geraakt in de ingewikkelde instellingen van de "nieuwe camera's". Na de 8 lessen heb ik weer controle over mijn camera, en ben daar heel gelukkig mee! Ook de inspirerende wijze van lesgeven van Dejan, bijvoorbeeld over licht, compositie, kadering, belichting etc, zijn heel waardevol om in de toekomst betere foto's te kunnen maken! De belangrijkste les: blijf fotograferen!"
JET DE BOER-LASSEUR
Den Haag
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Ingetogen intelligentie, erg inspirerend. Doen!!!"
KEES
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Ik heb bij Octopus Academy de complete cursus digitale fotografie gevolgd. Had al een tijd lang een spiegelreflexcamera maar verder dan de automatische instelling kwam ik niet echt! Na 8 weken professionele, gepassioneerde en deskundige uitleg van Dejan Gasovic kwam daar verandering in! Erg leuke cursus. Nu zoveel mogelijk in de praktijk omzetten."
MIKE GALES
Complete Cursus Digitale Fotografie
"Via Internet op de Octopus website gekomen en na even gemaild te hebben kon ik vrij snel aan de cursus meedoen. Super ontvangst met croissant en koffie en hele enthousiaste Dejan die je eigenlijk 3 dagen in een dag over alle facetten van de fotografie wil vertellen. Zeer deskundig en na een dag vol informatie en genoeg tijd om vragen te stellen ga je naar huis met een gedegen basis kennis om al direct goede foto's te maken. Je moet het meegemaakt hebben, een echte aanrader!"
OLAF VEENSTRA
Intensieve Eendaagse Fotoworkshop
"De workshop bij Octopus Academy heeft mijn inzicht in de digitale opname techniek met de DSLR camera zodanig verbeterd, dat ik nu betere foto's maak. De raadge- vingen op het gebied van de compositie leer maken mijn foto's tot foto's en geen kiekjes meer ! Een aanrader voor een ieder die echt wil gaan fotograferen."
HENK SNIJDER (PENTAX K5 MET 18-135 MM)
Privé Cursus
"Als redelijk gevorderd amateurfotograaf bereik je vroeg of laat een glazen plafond. Investeren in betere apparatuur heeft geen zin, met de goede hamer en beitel word je echt niet zo goed als Michelangelo. Boeken en forums op internet zijn leerzaam maar het ging mij niet snel genoeg, en wilde iets wat specifiek op mij was afgestemd. Via Google kwam ik bij Octopus terecht, de prijs was erg schappelijk dus enkele privé lessen geboekt. Wij hebben het op mijn verzoek vooral gehad over de juiste belichting, composities en de bepaalde instellingen van mijn camera. Dejan heeft overal een antwoord op, weet alles erg goed en helder uit te leggen, en spreekt vooral vanuit onuitputtelijke enthousiasme met een goede dosis humor. Deze lessen waren een van mijn beste investeringen in fotografie en ik kan het anderen zeker aanraden, of je nou thuis wilt komen met betere vakantiefoto's, een stap verder wilt of bijvoorbeeld ervaring opdoen met studiofotografie. Ik kom in ieder geval zeker terug voor een workshop."
ARTHUR VAN DEN BERG
Privé Lessen
"Ik heb de complete cursus digitale fotografie gevolgd in maart/april. De cursus is compleet, leerzaam en inspirerend. Dejan is enthousiast en weet veel. De cursus biedt voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng. Tussen de lessen door maak je foto's; deze worden met elkaar besproken. Ook hier leer je veel van. Ik kijk uit naar de vervolgcursus!"
ERNA
Complete Cursus Digitale Fotografie