Veelgestelde Vragen Fotografiecursus Basis- en Gevorderde Compositie

Jazeker. De kennis van de camera-instellingen is voor deze cursus niet noodzakelijk. Wat compositie betreft, beginnen wij helemaal bij het begin.

Wij denken van wel. Dit is een fotografiecursus die volledig aan compositie is gewijd en door een zeer ervaren docent wordt gegeven. Er valt dus veel te leren.

Jazeker, dat is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Wij zullen er alles aan doen om buiten te kunnen fotograferen. Dat betekent dat wij alleen bij extreem slecht weer niet naar buiten zullen gaan. In dat geval zullen wij het alternatieve programma volgen. Dat houdt o.a. in dat wij binnen zullen oefenen met passende onderwerpen (zoals portret, architectuur enz.), dat wij diepgaande analyses van de composities in de geselecteerde foto’s zullen verrichten, dat wij bepaalde simulaties gaan doen e.d.

De groep bestaat uit maximaal 10 cursisten. Wij houden de grootte van de groep bewust beperkt, zodat een persoonlijke begeleiding mogelijk blijft. Elke deelnemer krijgt de nodige aandacht en de mogelijkheid om alle vragen te stellen.

De garantie houdt in dat je je zonder enig risico kunt aanmelden voor de cursus. Je kunt het eerste onderdeel van de cursus (Theorie) vrijblijvend volgen. Dat is ruim voldoende om een indruk te krijgen van de kwaliteit van de cursus. Mocht je van mening zijn dat de cursus niet aan je verwachtingen voldoet, dan kun je na dit onderdeel de cursus kosteloos annuleren en vertrekken. Je cursusgeld wordt binnen 7 dagen op je bankrekening teruggestort.

Het is wel de bedoeling dat je tijdens deze cursus een eigen camera hebt. Ben je op dit moment niet in het bezit van een camera, dan kun je tijdens de cursus kosteloos een camera van ons lenen. In dat geval kan je in het aanmeldingsformulier aangeven dat wij een leencamera voor jou moeten reserveren.

Deze cursus gaat over creatieve beslissingen in fotografie. In die zin is de rol van de camera ondergeschikt. In principe zijn alle digitale camera’s voor deze cursus geschikt. Dat betekent vrijwel alle DSLR-, systeem-, brug- en compact camera’s.

Twee cursisten kunnen met één camera de cursus volgen. Tijdens de praktijksessie kunnen jullie om de beurt fotograferen, maar ook van elkaars foto’s leren.

Een camera voorzien van een lens is voldoende. Heb je meerdere lenzen, neem ze dan allemaal mee.

Een lunch naar keuze, koffie, thee en water worden je door Octopus Academy aangeboden.

Jazeker. Je kunt een cadeaubon bestellen. Een cadeaubon is één jaar geldig op alle locaties in Nederland. Binnen deze periode kan de cursist zelf een geschikte startdatum uitkiezen.

Je kunt de aanmelding voor de cursus tot 10 dagen voor de start van de cursus kosteloos annuleren. Het cursusgeld wordt op uw rekening teruggestort.

Je kunt de gekozen startdatum van de cursus tot 10 dagen voor de start van de cursus kosteloos verzetten.