Vervolgcursus Fotografie Den Haag € 145


Je beheerst de camera-instellingen en je bent opzoek naar verdieping om betere foto’s te maken. De vervolgcursus van Octopus Academy is dan speciaal voor jou ontwikkeld. In de loop van deze cursus zullen wij ons volledig op de creatieve kant van fotografie concentreren: waar begin ik met mijn compositie, hoe verbeter ik mijn observatievermogen, wat is de logica achter verschillende keuzes en veel meer. Een betere foto is onlosmakelijk aan tijd gebonden. Daarom hebben wij deze cursus over drie weken verspreid, zodat je genoeg tijd hebt om te oefenen, vragen te stellen en feedback over je foto’s te krijgen.

Als fotograaf zal je snel ontdekken dat de camera-instellingen maar de eerste stap is op de weg naar een geslaagde foto. De Vervolgcursus van Octopus Academy houdt zich bezig met de stappen die volgen. Je weet hoe je de camera in moet stellen, je staat op een locatie, maar wat nu? Hoe moet je naar je onderwerp kijken en wat moet je zien, hoe beoordeel je de kwaliteit van je onderwerp en het licht, hoe begin je met de compositie en hoe maak je de juiste keuzes? Hoe gebruik je de verschillende compositietools: licht, lijn, perspectief, scherptediepte, sluitertijd e.a.? Dit is een onderdeel van de thema’s die wij gaan behandelen.

De cursus is verdeeld in drie avonden, één avond per week. Hierdoor heb je genoeg tijd om te oefenen, maar ook genoeg kansen om vragen te stellen en feedback over je foto’s te krijgen.

Een wekelijkse analyse van je foto’s is een bijzonder effectieve manier om te leren. Je hoort en ziet direct wat je sterke punten in een foto zijn en wat beter kan. Hierdoor word je elke week een betere fotograaf.

Ook na afloop van de cursus kun je op onze steun rekenen. Mocht je vragen hebben, kun je deze altijd naar ons mailen. Je krijgt van ons een reader voor referentie en zelfstudie. ‘Vervolg Cursus Digitale Fotografie’ is een leer-/referentieboekje waarin je alle behandelde thema’s terug kunt vinden. Daarnaast vind je in het boekje ook een selectie van oefeningen, opdrachten en theorietoetsen die je in de komende 3 maanden stapsgewijs op weg zullen helpen om je fotokennis en -vaardigheden een nieuwe dimensie te geven.

Het is de bedoeling dat je tijdens de gehele cursus veel fotografeert: fotografie leer je niet lezend of luisterend, maar vooral door veel te doen. Daarom staat de praktijk centraal gedurende de gehele fotocursus.

  • VERHOUDING VAN CAMERA-INSTELLINGEN EN CREATIEVE FOTOGRAFIE
  • DE ROL VAN LICHT IN FOTOGRAFIE
  • WAT IS COMPOSITIE EN HOE WERKT DAT
  • DE MEEST VOORKOMENDE
  • COMPOSITIES COMPOSITIETOOLS
  • FOTOGRAFISCH KIJKEN EN FOTOGRAFISCH ZIEN
  • DE WEG NAAR DE STERKSTE FOTO
  • OPDRACHTEN EN OEFENINGEN
  • ANALYSE / BESPREKING VAN JE FOTOS

Cursusduur: 3 weken. Lessen één keer per week, steeds op dezelfde avond. 

Lestijden: 19.30-22.00 uur

Locatie: Jan Wapstraat 237, Den Haag

Cursusleider: Diverse

Aantal deelnemers: 8-14

Catering: koffie/thee/water worden je door Octopus Academy aangeboden

Na aanmelding ontvang je meestal nog dezelfde dag een bevestiging.

Startdatum: op dit moment hebben wij nog geen startdata voor deze cursus

Deelnamekosten: Eén deelnemer 145 euro / Twee deelnemers 260 euro

Betalingsopties: Betaling ineens / Betaling in 2 termijnen